Диета с прясно зеле топи 10 килограма за 10 дни

Filed under: Здраве |

 

здраве

Зелевата диета е високоефективна, което се дължи на факта, че основният продукт е нискокалоричен. Въпреки това той съдържа болшинството от необходимите на организма витамини, минерали и растителни влакна (стимулиращи червата). Различните видове зеле се характеризират с различна енергийна стойност (брюкселско – 44 kcal, алабаш – 42 kcal, цветно – 32 kcal), но това не ви ограничава в избора – може да използвате този сорт, който предпочитате. Най-силно се препоръчва обикновеното бяло зеле, което има само 26 kcal. Още по-нискокалорично е киселото, затова се препоръчва веднъж на три дни прясното зеле да се заменя с кисело. Ако изпитвате остър глад, може да ядете листа зеле, без да се ограничавате в количеството. Пийте зелен чай, колкото желаете или негазирана и деминерализирана вода (те не изострят чувството на глад) – най-добре е да изпивате не по-малко от 1,2 литра на ден. Консумацията на кафе сутрин е желателна и това се обяснява с факта, че то засилва обменните процеси в организма (от 1 до 4%). Докато се спазва зелевата диета, не трябва да се приема никакъв алкохол, солта и захарта са забранени, сладкарските и тестените изделия също. Ако стриктно се придържате към препоръките, за 10 дни ще се избавите от 6 до 10 килограма от теглото си. Точно с колко зависи от особеностите на конкретния организъм и от количеството мастни натрупвания (от степента на затлъстяване). 10-дневният режим може да се повтори най-рано след 2 месеца.

Меню за класическата зелева диета

 

Закуска: зелен чай, кафе (неподсладено), вода (негазирана и деминерализирана).

Обяд: салата от прясно зеле и моркови с растително олио (за предпочитане – зехтин), варено говеждо, пилешко или нетлъста риба (не повече от 200 грама).

Вечеря: салата от прясно зеле, 1 пъдпъдъче яйце (или половин кокоше), 1 ябълка или друг плод (с изключение на банан), пише Framar.bg.

2 часа преди сън (не по-малко) изпийте чаша обезмаслен кефир (1%).

Зелевата салата във всеки един момент може да бъде заменена от зелева супа със зеленчуци (може да редувате).

 

Spread the love