Чаровникът Борис Коцаков от Разлог пуска нова порция македонски песни, огласи ги зурната на Мустафа Осенски от оркестър „Якоруда”

Filed under: Оживление |

Дуетната половинка на Ваня Кудева от Сапарево: Младите хора се завръщат към традициите, в заведенията все повече се слуша фолклорна музика

139-24-03

Младият певец Борис Коцаков от Разлог готви нови изненади за почитателите на фолклорната музика. След като възпя разложките ергени и пожъна успех в дуетна песен със сапаревската певица Ваня Кудева, Коцаков и тази година няма да изневери на почитателите си. За читателите на „Вяра” изпълнителят на македонски песни сподели, че ще заложи на родния Пирин и македонските песни. Видеоклиповете на новите песни ще бъдат заснети най-вероятно в едни от най-красивите места в Нерокопския край от режисьорката Любка Борисова, с която Коцаков работи от няколко години. Борис е щастлив от факта, че новите му песни са направени специално за него от композитора Валери Димчев, с когото имат много общи проекти през годините и едно запомнящо се съвместно участие на фестивала „Пирин фолк” в Сандански. „Щастлив съм, че младите хора се завръщат към традициите и родното и че в заведенията се слуша все повече и повече фолклорна музика. С новите си музикални проекти ще зарадвам почитателите на песните от Пиринския край и преходните райони между Пирин и Родопите. Освен огромната ми благодарност към Валери Димчев и целия екип от хора, които стоят зад мен, тук мога да спомена едно ново име, което участва в новите ми проекти, а именно ръководителя на оркестър „Якоруда” Мустафа Осенски и неговата зурна, която допринесе за цвета и колорита на традиционния за този край звук, който успяхме да направим заедно”, сподели Борис Коцаков за всички читатели на „Вяра”.

139-24-03-2

Spread the love