Цветан Иванов от Бобов дол, Николай Николов от Перник, Станислава Тодорова от Самоков финишираха в Дупница след 2400 км в „Обиколка на България с велосипед“

Filed under: Бобов дол,Дупница |

 

Цветан Иванов

Участниците в „Обиколка на България с велосипед“ финишираха в петък на площад „Свобода“ в Дупница след 17 часа. Общо 8 човека стигнаха финала в центъра на Дупница, но някои хванали влака и си тръгнали преди това. Директорът на Дирекция „Социални дейности и духовно развитие“ Таня Петрова, началникът на отдела Тодор Петков и Радостина Георгиева ги посрещнаха с каса минерална вода и подаръци.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Финалистите пред сградата на общината в Дупница

Оганизатор на спортната инициатива е ученикът от Гимназия „Христо Ботев“ в Дупница Цветан Иванов. 16-годишният велосипедист, който живее в Бобов дол, вече е със значителен брой участия в национални състезания по колоездене, като в последно време неизменно печели първите места.

Обиколката стартира на 13 юли от езерото Ариана в Борисовата градина в София. В началото участниците в нея бяха около 40, като по трасето имаше случаи, когато се присъединяваха нови колоездачи, а някои пък отпадаха. Така общият брой на включилите се в обиколката бе около 150. За 17 дни ентусиастите изминаха над 2400 км. Между финалистите бяха Николай Николов от Перник, който е и най-възрастен от участниците, Станислава Тодорова – на 24 години от гр. Самоков, и 15-годишната Валя от София, която кара 10 дни, каза организаторът Цветан Иванов.

Spread the love