Десетки катерачи изпробваха уменията си в Рила, изкачиха успешно Мусала и Иречек

Filed under: Спорт |

 

 

145-15-02-Samokovecat Viktor Varoshkin..С много настроение в курорта Боровец екипът на Borovets Climbing&Mountaineering даде старт на два сложни, но много атрактивни катерачни маршрута. Десетки ентусиазирани любители на катеренето изпробваха силите и уменията си по новите линии, избрани от самоковския алпинист Виктор Варошкин и от колегата му Мартин Маровски.

Катерачен обект „Водохващането“ разполага с 19 маршрута с различна категория на трудност. Както поясниха организаторите, маршрутите са подходящи както за начинаещи, така и за катерачи със средно ниво на умения. Вторият обект – „Скалата на иманяря“, разполага с 10 маршрута и е подходящ за напреднали.

Освен катерене, екипът предложи на гостите изкачване на най-високите върхове в Рила – Мусала (2925 м), Малка Мусала (2902 м) и Иречек (2852 м), с траверси на скалния венец Трионите и вр. Алеко, откъдето се разкриват чудни гледки към Мусаленския циркус, Маричините езера и ледниковата долина на р. Бели Искър.

Привечер в курорта пък бе представена фотоизложбата на Руслан Вакрилов, разказваща за експедицията през тази зима на Варошкин, Маровски, Вакрилов и Григор Вътев в Патагония (Южна Америка) и първото българско изкачване на митичния връх Серо Торе.

Изложбата ще продължи до края на седмицата.

 

На снимката: Самоковецът Виктор Варошкин показа нагледно на желаещите техниките на скалното катерене

Spread the love