След „Рилски спортист“ и „Балкан“ Мартин Маринов подписа със „Спартак“ (Пл)

Filed under: Спорт |

 

147-15-03-Martin Marinov

Екссъстезателят на БК „Рилски спортист“ Мартин Маринов изненадващо подписа договор с хита от миналия сезон „Спартак“ (Пл). 190-сантиметровият гард носи екипа на „Балкан“ през последните години, като през сезон 2015/2016 бе и капитан на състава, с който на два пъти достига до финал в мъжкия елит.

През последната година Маринов участва в 38 мача, оставяйки срещу името си средно по 14,3 точки, 3,0 борби и 1,9 завършващи подавания.

В Плевен Марто ще се събере с друг бивш баскетболист на „Рилецо“ – Александър Груев. Освен това не е отпаднала възможността през новия шампионат част от тима от Плевен да бъде и юношата на „Р. спортист“ Адриян Секулов. За този трансфер последната дума ще е на новия наставник на „скиорите“ Людмил Хаджисотиров – Удо.

Останалите играчи в селекцията на треньора Александър Дяковски са: Милован Савич, Димитър Маринчешки, Герасим Николов, Константин Коев, Милев Дудев и Кристиян Кръстев. От „Спартак“ търсят още едно име на позиция 5 (център), а в краен случай ръководството на клуба от Северна България ще прибегне и до услугите на чужденец.

 

На снимката: Мартин Маринов

Spread the love