С по глътка мастика стотици почетоха паметта на Ванга, на гроба на пророчицата в Рупите дойдоха Б. Сендов, Св. Русев и Н. Робева

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

 

За първи път показаха двете икони с размери 160/160, нарисувани от Русев по заръка на Ванга

148-05-01  Rupite-2

Светлин Русев също запали свещ

 

Стотици почетоха паметта на Ванга в Рупите 20 години след смъртта на пророчицата. Те запалиха свещи и се поклониха на гроба й до храма „Света Петка Българска“.

Двама свещеници от Петрич отслужиха заупокойна молитва, след което бяха раздадени постни сарми, пълнени чушки, боб, диня, смокини и други постни ястия, а също и по глътка мастика, тъй като приживе баба Ванга всяка сутрин, обед и вечер е сръбвала по една глътка мастика.

148-05-01 rupite1

Стотици запалиха свещи и се поклониха на гроба на Ванга

Сред миряните, които запалиха свещ, бяха бившият председател на Народното събрание Благовест Сендов, художникът академик Светлин Русев, Нешка Робева, руската лечителка и екстрасенс Людмила Ким, която бе приятелка на пророчицата, председателката на Синдиката на българските учители Янка Такева, синът на Ванга прокурор Димитър Вълчев, председателят на фондация „Ванга“ Иван Драмов и др.

От родното място на Ванга – Струмица в Македония, пристигна съседката й Фимка Гогова, която подаряваше новата си книга „Сведоштва за Ванга“. Къщите им в Струмица били една до друга, а майката на Фимка и Ванга расли заедно като деца и имат много общи спомени, които бившата медицинска сестра, вече пенсионерка, пресъздава в книгите си.

За първи път миряните видяха двете големи икони, нарисувани по заръка приживе на баба Ванга от Светлин Русев. На едната икона – „Моление за чашата“, е изобразена молитвата на Исус Христос в Гетсиманската градина. На другата икона е изографисан ангел господен, който съобщава благата вест на Дева Мария, че ще роди Божи син. Тя се нарича „Благовещение“. Иконите са с размери 160/160 см и вече са поставени точно на местата, където баба Ванга е посочила на художника.

 

Spread the love

Коментар за: С по глътка мастика стотици почетоха паметта на Ванга, на гроба на пророчицата в Рупите дойдоха Б. Сендов, Св. Русев и Н. Робева

  1. Вечна и памет на леля Ванга.Нека почива в мир.

    Димитър
    2016/август/08 at 20:29 PM