Братята Николай и Росен тероризират цяло село Крайници, мушкали с нож и отхапали пръстите на баща си

Filed under: Дупница |

Местните искат да ги изселят от дупнишкото село, 58-год. Пламен Механджийски: Искам да умра, да не да гледам какви ги вършат

152-01-08 Бащата

Пламен Механджийски

Братята Николай и Росен тероризират цялото Крайници, оплакаха се жители на дупнишкото село. Дори собственият им баща – 58-годишният Пламен Механджийски, призна: „Искал съм да умра, да не бях жив да гледам какви ги вършат, да не понасям ударите и обидите им, да не понасям срама от това, че съм отгледал такива деца, от които да ме е страх да се прибера у дома и срещу които да подавам жалби в полицията”.

152-01-08 Динев

Борислав Динев

Шефът на Районното полицейско управление в Дупница Борислав Динев е разпоредил засилено присъствие в село Крайници заради създалото се напрежение. „Безспорно тук имаме един доказан престъпник, излязъл наскоро от затвора, и неговият брат, който се нуждае от принудително лечение. Хората се безпокоят – ние категорично правим каквото е необходимо, но ни е нужно технологично време“, коментира Борислав Динев.

Кафенето, което бе запалено миналата седмица в Крайници, също е тяхно дело, подозират местните жители. „По случая е образувано досъдебно производство за палеж от неизвестен извършител“, уточниха от полицията. Шефът на РУП – Дупница Борислав Динев е изумен от това, че бащата на двамата братя не е подал нито една жалба в полицията за това, че е малтретиран и е жертва на домашно насилие. Според твърденията бил мушкан с нож, а пръстът му бил отхапан. „Лично аз му намерих жилище, има такъв Център за защита на жертви, претърпели домашно насилие, но той отказа. Оплаквания за това, че възрастният мъж е бит, при нас не са постъпвали“, коментира още полицейският шеф. Възрастният човек обясни, че при сигнал полицаите задържат сина му и въпреки че би трябвало да е в ареста за 24 часа, малко по-късно го пускат. Синът му има психически отклонения и трябва да лежи в психиатрия, където да се лекува.

Жителите на дупнишкото село Крайници живеят в непрекъснат страх. 37-годишният Николай пали, плаши с нож и краде, казват хората.

Собственичката на запаленото заведение Евелина разказа, че преди да се стигне до инцидента, е имало скандал, обадили са се на 112, за да извикат полиция. Подпалвачът обаче е приятел със служителите на реда. Когато собственичката казала на полицаите, че той заплашва да подпали заведението – те се изсмели. Малко по-късно караваната наистина изгаря.

„В перфектни отношения сме с кметицата Мариана Димитрова, реагирали сме на всеки сигнал. При всеки инцидент ние сме задържали лицето“, коментира Борислав Динев.

„Уморих се от живота, страх ме е, защото боят боли, боли, че търпиш заради децата си, силна е и физическата болка. Искахме да настанят и Николайчо в лудницата, но никой не ги иска тези мои синове. Къде сбърках, какво направих, защо е тази орисия”, казва още бащата. Съселяните искат изселване на двамата му синове.

 

 

Spread the love