10 футболни гранда участват в IV международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград“

Filed under: Спорт |

 

Турнирът се наложи и в България, и в чужбина, с много добри отзиви е, посочи зам.-кметът на община Благоевград Христина Шопова

155-15-01-10 granda-2

Изключително интересни групи определи жребият за срещи в IV международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 г. – „Купите на община Благоевград“. В понеделник официално бяха изтеглени отборите, които ще мерят умения в турнира. На събитието присъстваха зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, управителят на ОФК „Пирин” Венко Попов и управителят на общинското дружество „Спортни имоти“ Валери Миков.

„Детският международен футболен турнир „Купите на община Благоевград“ ще се проведе от 29 август до 2 септември. Вече знаем и кои ще бъдат участниците: ФК „Динамо Загреб“, ФК „Войводина” (Нови Сад), ФК „Цървена звезда” (Белград), ФК „Вардар“ (Скопие), Академия „Пандев“ – Македония, „Ботев” (Пловдив), ПФК „Славия”, ПФК „Левски”. Силни отбори, които съм сигурна, че домакините от ФК „Пирин 2001” и ОФК „Пирин” ще посрещнат подобаващо. Турнирът се наложи и в България, и в чужбина. С много добри отзиви е. Ние се радваме, че отборът на ФК „Динамо” (Загреб), който получава покани от цял свят, ни проучи и избра именно турнира в Благоевград“, каза зам.-кметът Христина Шопова. Тя пожела успех на домакините от ФК „Пирин 2001” и ОФК „Пирин”, като футболисти от двата отбора изтеглиха отборите в двете групи – „А“ и „Б“. В група „А“ се наредиха отборите на ФК „Динамо” (Загреб), ФК „Цървена звезда”, ПФК „Славия” и ФК „Пирин 2001”/ОФК „Пирин”. Четирите отбора в груба „Б“ са: ФК „Войводина” (Нови Сад), ПФК „Левски”/ ПФК „Ботев” (Пловдив), ФК „Вардар“ (Скопие) и Академия „Пандев“.

За четвърта поредна година Международният детски футболен турнир ще бъде открит с шествие на отборите участници по централните улици на Благоевград. „Тази година освен „Купите на община Благоевград“ всички участници ще получат подаръци от спонсорите. Турнирът дава възможност младите надежди на футбола да обменят опит помежду си и да усвоят нови техники от други школи“, каза още пред младите футболисти от ФК „Пирин 2001” и ОФК „Пирин” и техните треньори зам.- кметът Христина Шопова. Пример за успеха на турнира и неговото значение, който посочи зам.- кметът Шопова, бе участието на футболистите от „Пирин 2002“ в престижния детски турнир „Илия Пантелич“ по покана на своите приятели от ФК „Войводина“, които поеха изцяло разходите на отбора. „Участието в турнира „Купите на община Благоевград“ помага за добри практики и взаимно отборите да си помагат, защото някой ден ще се срещате на големите терени и ще знаете, че първите ви срещи са били в Благоевград“, допълни зам.-кметът Христина Шопова.

Турнирът „Купите на община Благоевград“ се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и е в памет на легендарния вратар на “Пирин” Христо Христов – Бараката. Сред целите на организаторите е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.

 

Снимка:

Зам.-кметът Христина Шопова, управителят на ОФК „Пирин” Венко Попов и управителят на „Спорни имоти“ Валери Миков пред младите футболисти от ФК „Пирин 2001” и ОФК „Пирин”

Spread the love