Тръмп изненадващо призна, че понякога говори прибързано, но обеща и за в бъдеще да говори истината

Filed under: Свят |

Trump-goli statui

Доналд Тръмп за първи път в предизборната кампания в САЩ публично призна, че понякога говори прибързано, за което съжалява, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

„Понякога, в разгара на дебата, докато говориш едновременно по множество теми, не подбираш правилните думи или казваш каквото не трябва. Случвало ми се е“, призна кандидатът на Републиканската партия.

„Вярвате или не, но съжалявам за това, особено когато може би на някого е причинена болка“, каза той на митинг в град Шарлът, Северна Каролина.

Тръмп обеща на събралите се хора, че „винаги ще им казва истината“, допълвайки, че и в бъдеще не смята да се сдържа заради политическата коректност.

С признанието Тръмп е „нарушил характерния си стил, който не предвиждаше поднасяне на извинения“, коментира Си Ен Ен.

Фактът, че Тръмп изразява съжаление, е рязък обрат в стратегията му, според която от началото на кампанията си преди 14 месеца той не признава никакви грешки, отбелязва американският тв канал.

„По-ентусиазиращо послание“

Ексцентричният политик в момента прави промени в кампанията си, която от партийните конгреси миналия месец непрекъснато страда от самосъздадени проблеми. Щабът му за първи път ще започне да излъчва предизборни реклами, за които през идните 10 дни ще плати 4,9 милиона долара.

Съперницата на Тръмп Хилъри Клинтън вече е похарчила около 75 милиона долара за телевизионна реклама, след като бе номинирана за кандидат на Демократическата партия на конгреса във Филаделфия.

Келиан Конуей, която е нов мениджър на кампанията на Доналд Тръмп, обеща вчера, че той ще се придържа към „по-дисциплинирано и ентусиазиращо послание към избирателите“ без това да пречи на освободения му стил, предадоха Ройтерс и БТА. Тя каза, че кампанията на републиканския кандидат (може да запази своята автентичност и същевременно да преодолее поредица от противоречия, съсредоточавайки се върху конкретните въпроси.

„Бихме искали да отправим ентусиазиращо, оптимистично, фокусирано върху политиката послание направо към американския народ“, заяви Конуей по Си Би Ес.

Подиграват милиардера с голи статуи

Голи статуи на Доналд Тръмп, представящи кандидата в неласкава светлина, се появиха в големи американски градове благодарение група творци, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Статуите в естествен ръст, които представят Тръмп с голям корем, къси пръсти и липсващи части от гениталиите, бяха открити едновременно в Ню Йорк, Сан Франциско, Лос Анджелис, Сиатъл и Кливланд под название „Императорът няма т**ки“.

В Ню Йорк статуята, издигната без разрешение от властите, привлече любопитни погледи, усмивки и желаещи да се снимат с нея, преди бързо да бъде демонтирана от градската управа.

Творческият колектив „Индиклайн“, призна авторството си:

„Тези краткотрайни инсталации представляват този краткотраен кошмар и желанието ни е през есента да погледнем назад и да се посмеем на неуспешния и самозаблуден опит на Доналд Тръмп да получи президентството“.

Spread the love