След бурните разправии: Зам.-кметът на Дупница Кр. Георгиев гаси „пожара” в парк „Рила”, Димитър Недев: 10 баби всеки ден ме прегръщат, радват се на цветята и животните, но напускам 

Filed under: Дупница |

Ресторантьорът Георги Стойнев: 100 дръвчета изсъхнаха заради безхаберието на Недев, няма право да ми казва какво да правя, аз съм от основателите на парка 

Недев: Не издържам и най-хубавият ми паун умря вчера, тичам за ветеринари, а Стойнев не спира да ме клевети

28-03-01 krasimir-georgiev

Красимир Георгиев

Лидерът на рокерите „Неразделни братя” Димитър Недев обяви, че хвърля оставка и напуска парк „Рила”, където се грижи за реда, флората и фауната от 5 години. „Не издържам на атаката на бившия полицай Георги Стойнев.

161-01-03 26_n

Георги Стойнев показва едно от изсъхналите дървета.

161-01-03 46

Димитър Недев

Обиден съм, обвинява ме в какво ли не. Затова напускам. Освен всичко сега умря и любимият ми паун, най- хубавият – белият. Това е деветият паун, който издъхва пред очите ми. Останалите също са болни. По цял ден тичам да търся ветеринари, за да спасявам птиците.

161-01-03 _n copy

Стойнев показва разрешение на кмета Чимев да влиза с колата си в парка до 12 часа, за да зарежда заведението си.

161-01-03 33494_n

Чакам д-р Георги Бандеров да дойде да прегледа останалите и да им направи ваксини, дано ги спаси. Мори ги страшен вирус, имат налепи. Един по един си отиват, а всички до един аз съм ги купил и ги настаних в парка. Слава Богу, патиците са добре. Първите 5 патици се излюпиха у дома. Донесох ги тук и заживяха чудесно, сега са 50. С тях в парка е весело, хората им се радват. Нямам проблем с никого, освен с бившия полицай, който щом ме види, веднага ме сюрпризира с жалба в полицията. Затова почти не ходя в горния край на парка. Сега ме обвинява, че не допускам той да влиза с колата до заведението си. Но има наредба, която забранява влизането с коли на собствениците на заведения след 11 часа. Тази наредба е гласувана от общинските съветници и само те могат да я променят. Само че Георги Стойнев не иска да разбере това. Обвини ме и в рекет с мотива, че съм му искал 4000 лв. за мотосъбора. Това не е рекет, а спонсорство. Исках и той да спечели. Мотосъборът е традиционно събитие за Дупница и събира над 2000 гости в града от цяла България. За да организираме всичко, от мотоклуба трябва да имаме поне 7000 лв. Механата на Стойнев се намира точно до сцената и барбекютата, където организираме игрите с мотори. Предложих му да стане спонсор, като на него предоставяме кетъринга, т.е. продажбата на пържоли, кебапчета, таратор и много бира. Смятам, че 2000 души могат да му донесат много по-голяма печалба от тези 4000 лв. и той може да ги умножи. След като отказа, ние поканихме варненска фирма, която осигури кетъринга. Тя спечели много пари, а на нас предостави 1500 лв., за да покрием част от разноските. Ние трябваше да осребрим хонорара на 4 рок групи, само те ни костваха 3500 лв. с отстъпката, която ни дадоха. Десетина фирми от Дупница и Сапарева баня ни станаха спонсори и така успяхме да се справим.

Не съм спирал музиката в заведението на Стойнев, просто исках да се намали. Не забранявам музиката и в барбекютата, тя просто трябва да бъде поносима”, каза Недев и се похвали, че има много фенове сред хората, които обичат редовно да се разхождат в парка. „Елате сутрин. Тук идват 10 възрастни дами, които всеки ден ме прегръщат и целуват и ме хвалят за всичко, което съм създал в парка. За това, че го пазя, грижа се за него и съм го напълнил с животни. Трудно ще ми е да се разделя с тези хора, но съм решил да си тръгна. Георги Стойнев е решил да ми вземе главата. Не зная после къде ще работя, но това е положението”, каза тъжен Димитър Недев.

Вчера на работното си място в механа „Водопада” беше и бившият полицай Георги Стойнев. „Бях екип с Пламен Галев, дълги години делихме една патрулка. Аз съм от основателите на парк „Рила”, с Галев заедно го построихме. Аз съм този, който тук е лял бетон със строителните фирми. Теза алеи около заведението съм ги построил аз. Аз построих заведението тук. Цветята, които виждате, за тревата в радиус от 20-30 м се грижа аз. Поливам я, поливам дърветата. И изведнъж се появява наперен моторджия с името Димитър Недев и започва да ме командва какво да правя, къде да стъпвам и къде да не стъпвам и колко висока да е музиката. Влиза в заведението ми, напада ме и ми заповядва да намаля музиката. Никога в моето заведение музиката не е била силна. Това е просто заяждане. Той идва и казва „спри музиката” и звъни на 112. Той не може да спира работата на механата, няма право да спира и музиката, защото аз имам разрешение за 24-часов труд.

Димитър Недев отива и гаси музиката на хората в барбекютата. Така им проваля празниците. Питам къде трябва да звучи музиката – в жк „Бистрица”, в домовете на хората или в парка? Къде е по- добре да се веселят? След като не може да се веселят в домовете си, не може и в парка, ще отидат в гората. Там палят огън и така често стават пожари. Лошото е, че не се мери с един аршин за всички наематели на заведения. Аз не съм сред привилегированите. Напротив – тормозът е ежедневен. Ето сега са ми откраднали маркуча, откраднаха ми и саксиите, намерихме ги по домовете на жените, които чистят парка под ръководството на Недев. Понеже Недев се вясва от дъжд на вятър и цяло лято го няма, искам да подчертая, че заради безхаберието му изсъхнаха 100 млади дръвчета. Аз успях да спася 2-3 близо до заведението ми, защото ги поливах, останалите са мъртви, може да ги снимате”, каза Стойнев и застана до едно изсъхнало дръвче. Той показа документ с дата 20.06.2012 г., с който кметът на Дупница Методи Чимев му разрешава да влиза в парка с автомобила си от 10 до 12 часа, за да зарежда заведението си.

„Освен това хора от екипа на Димитър Недев не допускат гости от други градове да разхождат домашните си любимци, даже дребни животни на каишка. Те нямат право да влязат и да обядват с любимците си в заведенията. Станах свидетел на интересна сцена. Двуметров софиянец ми дойде на гости с миниатюрно кутре, което водеше на каишка. Дойде подчинен на Недев и му заяви, че трябва да напусне парка заради дребното кутре. А зад гърба му се появи едно от осемте огромни безпризорни кучета, които живеят в парка”, каза още Стойнев.

Димитър Недев потвърди за случката и заяви, че наистина огромно бездомно куче се появило в парка в неделя, но то веднага било изведено. „Как си представяте 8 огромни кучета да съжителстват с 50-те патици, зайците и пауни. Това е невъзможно, не допускаме никакви кучета в парка. Що се отнася до дърветата, да, наистина те умряха. Вина за това обаче няма никой. Не е вярно, че не са поливани, те просто не се хванаха. А за саксиите направо съм смаян и тържествено заявявам, че още утре ще му подаря няколко от саксиите, които аз отглеждам. Обичам цветята и имам много. Лично съм посадил цветя тук в парка, мои са няколко палми, които съм донесъл. Затова съм решен да направя подарък на Георги Стойнев, въпреки че съм много обиден. Що се отнася до маркуча, според заповед на кмета Стойнев няма право да полива с питейна вода. Искам да изясня и нещо друго, станало е недоразумение. Той не е чупил врата на парка. Той счупи катинара. А на парка има катинар заради наредбата, която е категорична, че не може да се влиза и излиза от парка с коли след 11 часа”, заяви Недев. Заради създалото се напрежение вр.и.д. кмет Красимир Георгиев реши да погаси страстите и умиротвори двете страни, като ги покани за среща в кабинета си. Днес в 9,30 часа Димитър Недев и Георги Стойнев трябва да се изяснят пред зам.-кмета. „Аз искам да ги сдобря”, каза Красимир Георгиев.

 

 

Spread the love