В Сапарева баня поднесоха цветя на паметника на Левски в чест на Съединението на България

Filed under: Сапарева баня |

 

168-08-02

Кметът Калин Гелев и зам.-кметът Евелина Нешева пред паметника на Апостола в Сапарева баня

С поднасянето на венци и цветя пред бюст-паметника на Левски в Сапарева баня във вторник бе отбелязан 6 септември – Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Венец от името на Общинска администрация – Сапарева баня бе положен от кмета Калин Гелев и зам.-кмета Евелина Нешева.

168-08-02-служители 07813

Служители от общинската администрация по време на честването

131-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия почетоха и общински съветници от местния парламент. Официалният празник на страната бе уважен още от председателя на ОбС Иван Куйов, зам.-кмета Славчо Коларски, представители на политически партии и граждани.

„На тази дата българският народ извършва едно от най-славните дела в своята история, затова и 6 септември се е превърнал в символ на националното ни единство. Фактът, че днес честваме 131-годишнината от това паметно събитие, доказва, че сме силни, когато сме единни. Но е важно не само в такива дни да си припомняме, че трябва да бъдем обединени, за да се чува гласът ни. Пожелавам, в името на добрите каузи и цели, в името на доброто на България, да бъдем единни винаги. Честит празник на всички!“, заяви кметът Калин Гелев.

 

 

 

Spread the love