Президентът на Филипините смрази света с изявление срещу джихадистите: Те ще си платят, ще ги изям живи пред хората със сол и оцет!

Filed under: Свят |

 

169-13-03-Prezident-FilipiniПрезидентът на Филипините Родриго Дутерте отправи жестока закана към терористите от „Ислямска държава”, които миналата седмица извършиха атентат на пазар в родния му град Давао. Той описа много подробно как смята да се разправи с терористите и заяви, че публично ще ги изяде живи, съобщава RT. „Те ще си платят. Когато това време дойде, ще ви изям пред хората”, заяви Дутерте в Лаос пред събрали се хора, сред които и деца.

Изказването му е във връзка с атентата в родния му град Давао, където при бомбена експлозия загинаха 14 души, а 68 бяха ранени. За него правителството обвини свързаната с „Ислямска държава” групировка „Абу Шаяф”. Още през 2014 година фракцията, базирана на отдалечени острови на Филипините, заяви своята съпричастност с терористичната организация в Сирия и Ирак.

Родриго Дутерте изобщо не подбираше думите, с които да опише как ще накаже атентаторите. „Ще ви разпоря труповете и ще ги издълбая. Дайте ми оцет и сол и ще ви изям. Не се шегувам. Тези хора не могат да бъдат опростени”, каза президентът.

Държавният глава си спечели особено голяма популярност заради войната, която обяви на наркоразпространението в страната. По негово разпореждане бяха избити стотици дилъри на дрога, а телата им бяха оставяни с дни по улиците за назидание. Гръмотевичен международен скандал предизвикаха и тежките оскърбления, които той отправи към президента на САЩ Барак Обама.

 

Снимка: Родриго Дутерте отправи люта закана срещу джихадистите.

 

Spread the love