Живущи на „Велико Търново” в Дупница готови за протест

Filed under: Дупница |

remont-put-615x264

Протест срещу безхаберието на ВиК Дупница обмислят будни граждани, живущи на ул. „Велико Търново” във фейсбук. Причината за недоволството са разбитите улици, зачестилите аварий и спирането на водата. Възмущението си те изразяват в група озаглавена „Оправете ни улиците”, в която са се присъединили 764 участници.

‘’Приятели впредвид зачестилите аварии и почти всекидневното спиране на водата в района ул. Велико Търново, и в качеството ни на граждани на град Дупница отново тръгваме на ПРОТЕСТ !!! В рамките на няколко дни ще дадем повече яснота относно действията които ще предприемем !!! Моля ви само за едно ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО !!!’’, призовават в последната публикация във виртуалното пространство.

Гражданите недоволстват от невъзстановените пътни настилки след последвали ремонти, както и за неизкърпените улични платна в града, които към момента, все още, не са започнати. Припомняме, че процедурата за рехабилитация на уличната мрежа стартира през месец април тази година. 6 фирми подадоха документи за 4 позиции. -ремонт на градските улици, ремонт на улици в селата, четвъртокласна и републиканска пътна мрежа. Общата прогнозна стойност бе 325 451,66 лева без ДДС. За Дупница средствата са на стойност 175 000 лева за изкърпване на дупки, за улиците по селата сумата е 83 333 лева, за четвъртокласната – 60 870 лева и за републиканската – 6 247 левa. Месец юни стана ясно, че дупнишката фирма „Меридиан“ ЕООД печели три от 4-те позиции за рехабилитация на уличната мрежа в общината. За ремонт на уличната мрежа в града, тя предложи 142 666,98 лева. Последва обаче жалба от един от участниците, което блокира изпълнението на дейностите.

Подробности в печатното издание.

Spread the love