Кметът Илиев гостува на откриването на учебната година в най-голямото школо в Ихтиман „Хр. Ботев”, обяви: Хубаво е, че новият закон предвижда по-голяма автономия на училищата

Filed under: Ихтиман |

 

175-09-01- 175-09-01 3 Кметът на Ихтиман Калоян Илиев бе гост на откриването на учебната година в най-голямото учебно заведение – „Христо Ботев”, чийто праг прекрачват 93-ма първокласници от общо 283-ма тази година. Откриването започна с химна на България, ритуали по посрещане знамето на училището и издигане на българския трикольор.

179-09-01 143 175-09-01Водосвет за здраве и успех извършиха архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия ставрофорен иконом Йосиф Серев и енорийски свещеник протойерей Виталий Велков. Приветствие поднесе директорът на училището Иванка Пелтекова. Кметът Калоян Илиев също се обърна към присъстващите: „Предизвикателството пред вас е, че учебната 2016/2017 г. ще се осъществява в условията на нов закон в училищното и предучилищното образование. Приветствам това, че чрез обществените съвети се въвлича широко гражданско участие. Хубавото е, че в новия закон се предвижда по-голяма автономия на училищата, което ще даде достатъчно свобода да разгърнете идеи и амбиции, както и вижданията си как да се постигне по-добро качество на образованието. Радвам се, че повече хора започват да осъзнават, че образованието, културата, патриотичните ценности са това. Четирима първокласници, водени от своите учителки, рецитираха стихчета, а възпитаници на учебното заведение представиха фолклорна танцова програма.

След изпращане знамето на училището настъпи и вълнуващият момент за най-малките и техните родители – първи звънец и първи урок!

 

Spread the love