Бус удари кола, спряла да пусне пешеходец в Кресна, човекът оцеля по чудо, размина се на косъм с летящия автомобил, направил му път

Filed under: Благоевград |

09-02-01-Николай Георгиев.jpeg

Николай Георгиев 

Пешеходец едва не загуби живота си тази сутрин в Кресна, след като бус, неспазващ дистанцията и пътните знаци, се заби в спрял на пешеходната пътека автомобил, за да пропусне преминаващ в момента пешеходец. Инцидентът станал около 9 часа сутринта, от удара лекият автомобил изхвърчал на около 20 метра по пътното платно, минавайки на косъм покрай пешеходеца, разказват очевидци на станалото. Така поредната катастрофа от днес на Е 79 в центъра на Кресна събуди отново недоволството на местните хора, които заплашиха, че ще блокират пътя с протестни действия.

Припомнямче, че само през миналата година четирима млади хора от Кресна загинаха при тежък пътен инцидент в центъра на града. Тогава жителите на града въстанаха и направиха подписка с искане мястото да бъде обозначено с камери, указателни табели, легнали полицаи, за да се спре апокалипсисът на Е 79. Градоначалникът Николай Георгиев бе в центъра на протестните действия и повлече след себе си 1760 жители на общината, които с блокиране на пътя и скандирания на площада, заявиха своето „Не“ на безхаберието на институциите и заявиха намерението си да протестират докрай, докато не се вземат необходимите мерки за защита живота и здравето на жителите на общината. „Крайно време е да вземем проблемът в свои ръце и да се борим за живота на децата ни, заяви тогава кметът на града Николай Георгиев, който бе направил пътека до институциите, алармирайки за проблема, който остана нерешен и до днес.

Spread the love