Глоба до 1000 лв. грози пункт за вторични суровини на ул. „Джерман“ в Дупница, замърсил общински площи

Filed under: Дупница |

От контролното звено към общината са предупредили и три фирми, саниращи блокове по националната програма

Глоба от 100 до 1000 лв. грози пункт за изкупуване на вторични суровини на ул. „Джерман“ в Дупница, замърсил общински площи. Нарушението е установено от служители на контролното звено към община Дупница, които били на място за проверка, придружени от служители на РУ – Дупница.

16-01-03 -Ивайло-Терзиев-849_n

Ивайло Терзиев

Проверката е извършена по сигнал на граждани.

На пункта е съставен акт съгласно наредбата за опазване на общинските имоти и екосистемата. На основание на този акт ще бъде съставено наказателно постановление, като финансовата санкция за подобно нарушение е в размер от 100 до 1000 лева.
От контролното звено са съставили и три предписания на фирми, започнали дейностите по саниране на блоковете, които се финансират по националната програма. Причината за предписанията са за замърсяване на прилежащите площи. Последващата санкция за фирмите ще бъде акт с финансова санкция.
Предвид всекидневното изхвърляне най-вече на строителни отпадъци в района над жк „Бистрица” от контролното звено започват акция. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно наредбата с актове до 500 лева за подобни нарушения.

Както „Вяра” писа, от миналата седмица контролното звено към община Дупница е с нов шеф, поста зае бившият лидер на АБВ в града Ивайло Терзиев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spread the love

Коментар за: Глоба до 1000 лв. грози пункт за вторични суровини на ул. „Джерман“ в Дупница, замърсил общински площи

  1. А кога ще вземат мерки за пункта до Кауфланд на Ровотел? Всекидневно търпим шум и замърсяване! Не се търпи вече! Нали Закона забранява да има вторични в жилищни райони…

    Иванова
    2016/септември/16 at 20:42 PM