Лидерът на „Евророма” в Сандански Тони Ангелов бръмчи с багер на УВЕКС, шефът на водното дружество Тодор Гикински се бетонира на поста, ОбС стои зад гърба му

Filed under: Сандански |

Чакам да излязат условията и ще реша дали ще се кандидатирам отново, каза скромно пред „Вяра” Гикински

Общинският съветник от ВМРО Николай Шаламандов: По-голям професионалист от Гикински няма в общината

Т. Гикински е кадърен човек, справя се много добре, смята общинският съветник Румен Пачов

175-01-81-20160915_151114 copy

Лидерът на „Евророма” рови с багер на УВКС на улица „Рила планина”.

175-01-81-20160915_151137 copy

Тодор Гикински

Лидерът на „Евророма” в Сандански Тони Ангелов подкара багер на водното дружество УВЕКС. Ангелов извършва ремонта на улица „Рила планина” в квартала, в който живее.

175-01-81-20160915_151208 copy

Общинският съветник Румен Пачов се поздравява свойски с Гикински на строителната площадка.

175-01-81-20160915_151020 copy

Общината хвърли 200 000 лв. за отсечка от 115 м, за да смени канализацията и да постави подземни кабели за жителите на махалата. Ремонтните дейности показаха, че на хранилка във водното дружество са партийни величия.

178-01-05 nikolai halamandov2

Николай Шаламандов

178-01-05 ruman pahov3

Румен Пачов

178-01-05 Иван-Терзиев4

Георги Георгиев

Докато Тони Ангелов гребеше с багера, шефът на УВЕКС Тодор Гикински демонстрира отлични взаимоотношения и с новоизлюпения общински съветник – транспортния бос Румен Пачов, който получи правото от общината да строи нова автогара

Как Тодор Гикински успява да спечели на своя страна на 100% общинските съветници във всеки Общински съвет в продължение на 12 години, се питат санданчани.

Лидерът на „Евророма” Ангелов беше съветник няколко мандата, а сега го виждаме на работа във водното дружество. Както писахме, това лято Тони Ангелов влезе в ареста, където прекара около 72 часа заедно с бившия съдия и настоящ адвокат Сашо Янев заради имотни измами.

Броени дни преди конкурса за нов управител на УВЕКС анкета на вестник „Вяра” сред общинските съветници показа, че изборът е предрешен, тъй като 90% от народните избраници в южния град подкрепят Гикински. Той беше несменяем от шефския пост във водното дружество по време на кметуването на Андон Тотев цели 12 години.

Явор Иванов, жител на Сандански, пита: „След като гласувах за смяна на модела, след като Сандански отхвърли стария 12-годишен модел на схеми, какво прави ГЕРБ като сила, която обеща промяна? Кметът Котев обеща да потърси отговорност на тези, които доведоха община Сандански до тежкото финансово състояние. Защо ГЕРБ си партнира с хората на Тотев? Защо се случва точно това, което ние не искаме? Защо няма цялостна ревизия на общинските дружества? Кога ще започне промяната?”

Тодор Гикински обмисля да застане отново начело на „УВЕКС“ ЕООД в Сандански, въпреки че на общинска сесия през юли обяви, че се отказва от ръководния пост.

Както „Вяра” писа, местните парламентаристи ще определят критериите за ръководното място във водното дружество на редовно заседание, насрочено за 29 септември.

„Още не съм решил дали ще се кандидатирам. Нека излязат условията и тогава ще реша”, коментира пред „Вяра” Тодор Гикински.

А на практика се оказва, че кандидатурата му подкрепят общинските съветници от ВМРО-Сандански Николай Шаламандов, Георги Панчев, Панчо Панчев и Светослав Иванов.

„По-голям професионалист от Гикински няма на територията на нашата община. Знам, че авариите се отстраняват в кратък срок. Човек, без да познава ВиК мрежата, няма как да отстрани аварията бързо и адекватно. Гикински е атакуван много, проверяван е от одитори, Сметната палата и др. институции и не са открити пропуски. Дружеството е на печалба, то не е имало за цел да е суперпечелившо. Преди време Тодор Гикински каза, че няма да се кандидатира отново, но ако това стане, аз ще гласувам с двете ръце за него”, коментира Николай Шаламандов.

На същото мнение е и общинският съветник Румен Пачов.

„Гикински е кадърен човек, справя се много добре. Познаваме се с него добре, познати сме още от времето, преди да застане начело на УВЕКС. Преди години работеше в „Напоителни системи” и от там бяха организирали събирания във връзка с поливната вода. Доколкото знам, Гикински се отказва от поста. Решението е негово, но ако се кандидатира, ще го подкрепя”, каза Румен Пачов.

Общинският съветник Иван Терзиев от ГЕРБ се въздържа от коментар за дейността на шефа и водното дружество в курортната община.

„Не сме обсъждали темата в групата и не мога да коментирам нищо”, лаконичен бе Иван Терзиев. Според него обаче до момента Гикински си е гледал добре работата.

Депутатът от Патриотичния фронт и лидер на ВМРО в Сандански Атанас Стоянов също смята, че водното дружество се управлява компетентно и с две ръце гласува доверие на досегашния шеф.

„Гикински е много добър ръководител, запознат съм с финансовото състояние на дружеството, няма злоупотреби, инспекторите дори не са дали и препоръки. Дружеството се управлява честно. Предприятието е на печалба”, категоричен е Атанас Стоянов.

В интервю пред „Вяра” Тодор Гикински преди време обясни, че дружеството е на печалба и отчита завидни резултати.

Той съобщи, че бюджетът на ВиК-Сандански е 1,5 млн. лв. и 30% от общия фонд отиват за работна заплата.

”Заплатите в нашето дружество в сравнение с другите са на по-добро ниво. Ние имаме подписан колективен трудов договор и го изпълняваме”, похвали се той.

Последната дума дали Т. Гикински ще получи пореден мандат за управление на най-голямото общински дружество имат съветниците.

 

 

 

Spread the love