Авджия №1 в Усойка Стефан Малчев присъства на банкет със 100 л курбан за откриването на новата ловна хижа на дружинката, кметът на Бадино Георги Георгиев дари овца, собственикът на автошкола в Дупница Бойчо Георгиев весели гостите с акордеон…

Filed under: Благоевград,Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Отец Георги Паликарски призна след водосвета: Преди да стана божи човек, бях боксьор, имам 3 медала

Шефът на ЛРС в Дупница д-р Крум Бонев поздрави колегите за новата придобивка, началникът на ДАИ – Кюстендил Васил Георгиев сред гостите

1 copy

От ляво надясно прави: Валери Терзийски, Стефан Малчев, Илко Ненков, Васил Георгиев, Любомир Крумков, Васил Димитров, Димитър Лозанов, отец Паликарски, Васил Блатски, Крум Бонев, Любомир, Бойчо Георгиев, Ачо Малчев, Михаил Мицов, Георги Георгиев, Асен. На долния ред – Боби Борисов, Димитър Николов, Георги Китанов, Сашко Стамболийски, Кирил Китов, Кирил Димитров, Красимир Николов, Асен Асенов

С водосвет и 100 л курбан бе открита новата ловна вила на дружинката от бобошевското село Усойка с председател Стефан Малчев.

2 copy

Бойчо Георгиев весели гостите с акордеон и песни

3 copy

Освещаването на курбана от отец Паликрски, до него е Стефан Малчев

5 copy

Гостите си запалиха свещичка за здраве

Вилата на ловците се намира до село Бадино, в местността Черешката, и събра на богата трапеза десетки ловци и официални гости. Стефан Шамако грабна черпака и сготви за празника рекордните 100 л курбан.

7 copy

На преден план – отговорникът на групата Красимир Николов

6 copy

Гостите останаха изумени – за всеки един от тях се падна по 1 л чорба. Кметът на Бадино Георги Георгиев и член на ловната дружинка дари угоена овца за курбана. Собственикът на автошкола в Дупница Бойчо Георгиев весели гостите, като за световно – с авторски песни и изкусно свирене на акордеон той повдигна градуса на настроението стана повод тостовете и наздравиците на трапезата да станат още по-звънки и весели.

9 copy

Шефът на ДАИ – Кюстендил, Васил Георгиев

10 copy

Кирил Димитров си направи селфи с поп Паликарски

 

Водосветът на новата придобивка бе отслужен от архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, който освети и курбана. Паликарски сподели с ловците, че навремето е тренирал бокс и дори има спечелени 3 медала. „Когато бях ученик в Автото, сегашната гимназия по автотранспорт, тренирахме бокс и бях доста добър”, похвали се Паликарски и за радост на празнуващите показа едво-две движения като доказателство за думите си. Шефът на Ловно-рибарския съюз в Дупница д-р Крум Бонев също бе сред официалните гости и похвали дружинката от Усойка за хубавата вила. Отговорникът на групата Красимир Николов бе неуморен и се погрижи на никого нищо да не липсва на трапезата, а шефът на ДАИ Васил Георгиев, който е от Дупница, също се весели от сърце и душа на сбирката.

Авджиите от бобошевското село Усойка разказаха, че „доброжелатели” се оплакали пред кметската управа, че предишната им ловна вила била незаконно построена. Затова те я съборили и с всички необходими документи я вдигнали наново.

В. „Вяра” пожелава наслука на ловците от Усойка.

 

Spread the love