Родители на възпитаници от ОДЗ №2 в Благоевград изригнаха: Агресивно момче бие децата ни, нагриза момиченце в тоалетната

Filed under: Благоевград |

Директорката Елка Зашева: То е със специални потребности, не може да говори

193-01-10 11 elka zaheva

Елка Зашева

Родители на деца от ОДЗ №2 „Детски свят” в Благоевград  пропищяха от тормоз над децата им по техни думи, сигнализираха в редакцията на вестника благоевградчани. Според тях 7-годишният Асен* всекидневно тероризира децата им, като ги биел и хапел.

Въпросното момче било в предучилищната група на детското заведение, което се намира на улица „Марица“ в града. Само преди дни въпросното дете изпохапало по гърба в тоалетните момченце, което от този момент със страх ходи в детската градина.

Докато дежурната лелка види какво се случи, детето било наранено навсякъде, разказват родителите. Според тях децата им се страхуват от него. Ако някой откаже да му даде играчка, Асен започна да ги бие, да ги скубе и нерядко децата се връщат одраскани или със синини. Майките инициираха подписка за изолирането на агресивното момче от групата.

Потърсена за коментар, директорката на ОДЗ №2 Елка Зашева обясни, че въпросното момче не е агресивно.

„Детенцето не може да говори, то е отложено от училище, защото е със специални потребности, но не приемам обвиненията, че е агресивно. Той не може да говори, общува по-трудно с децата, но това не значи, че е опасно за тях. Момчето е от тази година в 4-та група, все още свиква с децата. С него работят психолози, има ресурсен учител, много бързо се повлиява”, обясни Елка Зашева.

 

*Името на детето се пази в редакцията

 

Spread the love