Ако изпиете чаша вода, преди да вземете душ или вана, ще регулирате кръвното налягане

Filed under: Здраве |

здравеВ човешкото тяло има около 70-75% вода, като с възрастта процентното съдържание на водата в организма намалява. Жените имат по-малко вода от мъжете. Хората с наднормено тегло имат в тялото си по-малко вода от слабите. Най-много вода има в мозъчните течности (99%) и кръвната плазма (93%).  Водата е по-важна от храната, затова човек може да изкара максимум 8 денонощия без вода, след което организмът се самоотравя и настъпва смърт, пише highviewart.com.

Ето четири момента от деня, в които задължително трябва да пиете вода:

  1. Ако изпиете чаша вода веднага след ставане от сън, ще помогнете на тялото да се изчисти от токсините, натрупани през нощта.

Водата „събужда“ и вътрешните органи за работа през новия ден.

  1. Ако изпиете чаша вода 30 минути преди хранене, ще помогнете на храносмилателната система да работи по-добре.

Водата носи усещане за ситост, което ще ви накара да ядете по-малко. По този начин ще се погрижите и за добрата си форма.

  1. Ако изпиете чаша вода, преди да вземете душ или вана, ще регулирате кръвното налягане.

Ако искате да имате здрава и млада кожа, трябва редовно да се грижите за нея, а най-доброто, което може да направите, е постоянно да хидратирате кожата отвътре.

  1. Ако изпиете чаша вода, преди да си легнете, ще предотвратите получаването на инсулт или инфаркт, които атакуват човек в малките часове на нощта.

Водата помага и за добрата работа на бъбреците през нощта.

 

Spread the love