Над 3000 души се стекоха на откриването на Lidl в Благоевград

Filed under: Благоевград |

 

Лентата прерязаха кметът д-р Атанас Камбитов и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“ на веригата

205-01-03 l33

Първият магазин на Lidl в Благоевград отвори врати. Над 3000 души посетиха в деня на откриването магазина, построен по изцяло нова концепция, която немската верига въвежда в световен мащаб. Лентата разрязаха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“ на веригата. „Много се радвам, че имаме възможност да открием поредния магазин от голямото семейство на Lidl. Сигурен съм, че този магазин ще бъде в услуга и полза на всички нас, на всички благоевградчани“, каза Камбитов. Той поздрави и изпълнителите на обекта за срока и качеството.

205-01-03 l11

Час преди официалното откриване управителят Бисер Инчовски запозна гостите, сред които бяха председателят на ОбС Радослав Тасков и зам.-кметът по строителство и сигурност инж. Янко Янков, и журналистите с детайли около визията, предимствата и нововъведенията, които предлага новият магазин.205-01-03 l22

Това е първият магазин от ново поколение, който компанията изгражда извън София, с нов дизайн и функционалност за улеснение на клиентите и персонала. Той е и с по-голяма енергийна ефективност и грижа за околната среда. Магазинът в Благоевград е 83-тият търговски обект в страната, този факт  свидетелства за дългосрочния инвестиционен интерес на компанията.

Магазинът използва с 30% по-малко енергия, отколкото ако бе изпълнен като стандартна сграда. Използваните дълготрайни строителни материали и високоефективните системи за изолация осигуряват възможно най-високо качество на въздуха и оптимална акустика. Обособените продуктови зони позволяват на клиентите да пазаруват по-бързо, без да губят време в търсене.

„Деликатека“ предлага висококачествени традиционни български деликатеси, само от български доставчици, без изкуствени оцветители, заместители на месо и вкусови подобрители. Продуктите са нарязани и опаковани в защитена среда, а опаковката е щадяща природата. Зона „Витаминотека“ включва мини варианти на плодове и зеленчуци специално за деца – още една крачка в посока насърчаване здравословното и балансирано хранене.

Преди дни в Благоевград се състоя и последният концерт на Лили Иванова от националното й турне за 2016-а. Минути след грандиозното и неповторимо музикално представление Лили Иванова бе изненадана от генералния спонсор на турнето „Лидл България” със специален подарък, подготвян от началото на месец септември.

Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен директор на „Лидл България”, връчи на Лили Иванова 4-метров свитък с лични пожелания и обръщения от над 1000 нейни почитатели. Пожеланията са събирани преди всеки един от концертите от тазгодишното й турне в Пловдив, Велико Търново, Русе, Варна и Благоевград. Всички почитатели имаха възможност да се включат в подготовката на изненадата чрез фейсбук страницата на Lidl България, където изразяваха вдъхновението си от Лили Иванова и нейното творчество.

Spread the love