Майката на Гяволето – Христина, се прегръща свойски с ген. Румен Радев на предизборна среща в Дупница

Filed under: Дупница,Общество |

Достолепни социалисти: Шокирани сме, как е възможна такава близост, къде се е родила дружбата

197-01-01 365 copy

Най-горещата прегръдка в Дупница Радев получи от бизнес дамата Стефанова

197-01-01 368 copy

С палец за победа и внучка на ръце, Христина Стефанова изпрати ген. Румен Радев

197-01-01 366 copy

Радев с бебето с бабата Христина

  Майката на показно разстреляния бандит Ангел Стефанов – Гяволето – Христина, се хвърли на врата като първа приятелка на кандидата за президент Румен Радев. Двамата с удоволствие позираха пред камерите на медиите и демонстрираха изключително топли и близки отношения. Шокиращата сцена се разигра пред погледа на около 150 души, дошли да посрещнат кандидат-президента на БСП.

197-01-01 пренос 344 copy

Икона дърворезба на св. Иван Рилски дари на ген. Радев депутатът д-р Иван Ибришимов

197-01-01 306

Сред присъстващите бе съседът на Братя Галеви – Чавдар Милошев

197-01-01 за пренос 364 copy

По улиците на Дупница ген. Румен Радев премина при бурни ръкопляскания

197-01-01 пренос 317

По случай деня на авиацията ген. Румен Радев бе поздравен от делтапланериста Петъо Кюркчийски

Дългогодишни членове на левицата, които подкрепят партията по чисто идеалистични подбуди, бяха учудени. Те се споглеждаха с въпроса къде се е родила дружбата между Христина Стефанова и генерал Радев.

Стефанова е известна бизнес дама в Дупница. Тя има верига от магазини с най-скъпите дрехи, внос от Италия, върти бизнес на Ботуша, има и кафене в центъра на града.

Известният в Югозапада бандит Ангел Гяволето беше разстрелян с 13 куршума на 12 януари 2004 г. към 22,30 часа в дупнишкия квартал „Бистрица”. Там се намира домът на две сестри. Едната – негова съпруга, а другата – любовница на Пламен Галев. Килърът започна да стреля по Гяволето, докато той паркирал фолксвагена си. До него била и съпругата му. Според една от версиите Гяволето е убит, защото натопил пред полицията конкурентна банда от Перник на известния автоджамбазин Васил Борчев – Борчо, който много пречил на утвърдения в този бранш Гяволето.

Ангел Стефанов – Гяволето беше от хората на покойния кръстник Иво Карамански от село Бистрица. Срещу него имаше образувани над 10 дела, почти всички бяха прекратени. При погром в дискотека Гяволето простреля в петите главатаря на една от най-зловещите банди в Дупница от 90-те години Злати Златев – Златистия. По-късно двамата стават първи приятели.

Срещу него има дела за автокражби, атентат, изнудване и бягство от конвой. Повечето са прекратени поради давност.

За Гяволето се носят легенди из Дупница. Твърди се, че прякора наследил от баба си Василка, известна като Гяволица. Местните я наричали така заради сприхавия й нрав.

По мнение на тези, които го познават, Ангел бил изключително будно и интелигентно момче, но животът му се стекъл като в поговорката „Лошите другари покваряват добрите нрави”.

През април 1994 г. Гяволето се стреля с Пламен Мавров – Гипсо по обед в центъра на Дупница. Версията за конфликта между двамата е спор за магазин, спечелен на общински търг. Карамански го искал, но Гипсо не му го дал.

Гяволето се е сблъсквал на няколко пъти и с другия известен дупничанин от подземния свят Злати Златев – Златистия и бодигарда му Александър Манов – Маната.

През 1996 г. Стефанов избягал от полицейския конвой в дупнишката съдебна палата, докато срещу него се гледало дело за атентат. Екшънът се разиграл, докато майката на Гяволето Христина се опитвала да му даде дрехи. Бандитът се отскубнал от ченгетата, хукнал по тихите улички на града и изчезнал. По-късно станало ясно, че Гяволето бил прехвърлен от каналджии в Италия. Три месеца по-късно в Милано обаче карабинерите го закопчали за рекет. Съгражданин на Стефанов с прякор Джоко се оплакал пред местните власти, че дупнишкият бандит го изнудва за пари. Гяволето получил 2,5 г. затвор.

През март 2001 г. бил върнат у нас, за да отговаря за една от най-атрактивните кражби на кола и бягството от конвоя. Заедно с още 11 свои авери Гяволето се изсипал през май 1994 г. пред дома на Камен и Николай Лапачки с три БМВ-та и ауди и започнал як бой за новия фолксваген на братята. Във возилото имало и 8 хил. марки.

Лапачки отвърнали на нападението с пистолетна стрелба. Отрядът на Гяволето пък ги атакувал с гранати. При престрелката пострадали хората на Карамански Георги Чочов – Лестъра и Мирослав Иванов. В разгара на мелето дошла полицията и закопчала бандата на Гяволето. По-късно те били пуснати срещу гаранция.

Стефанов има и още едно бягство от полицейската охрана през 1996 г. Тогава той успял да прескочи оградата на РПУ, но бил заловен. Според една от легендите при едно от задържанията бандитът успял да издълбае само с дръжката на четка за зъби дупка в стената на килията и така за малко щял да се превърне в дупнишкия граф Монте Кристо. Охраната го разкрила и осуетила замисъла му за бягство.

В края на 2001 г. Ангел Стефанов е освободен под парична гаранция. Тогава прави опит да започне почтен бизнес. Той стопанисваше механа „Дупница“ на „Самоковско шосе“. Идолът ми е Осама бин Ладен, твърдял самият той пред медиите. От 2003 година е женен.

След свойските прегръдки между Христина Ангелова и Румен Радев думите му: „Само силен и отговорен президент може да върне националното достойнство”… увиснаха във въздуха.

 

Spread the love

Коментар за: Майката на Гяволето – Христина, се прегръща свойски с ген. Румен Радев на предизборна среща в Дупница

  1. И на този прякорът му е Гяволо !

    Дупничанин
    2016/октомври/19 at 12:41 PM