Българите в Милано чакаха по 6 часа в студа пред консулството да дадат гласа си за по-добро бъдеще на родината

Няма тоалетни, страшно е, опашката е от няколкостотин души, отказваме се

Майко Българийо, обичаме те и плачем за теб, но промяна скоро няма да има.

 

210-03-01-секция Милано1_n 210-03-001-01_n

„Ще успеем ли да гласуваме…?! Хората, дошли в 13:00, сега излизат… хора много…” Това питаше момиче на сайта на Consolato Generale Della Repubblica Di Bulgaria A Milano. вчера малко преди края на изборния ден.

„Българи, вече 6 часа чакаме да стигнем до заветната демокрация или отново да бъдем смазани като държава… Събудете се всички… Пълен позор…”, е друг коментар от сайта.210-03-01-0секция Милано_n 210-03-01секция Милано2_n 210-03-01

„Скъпи приятели, 5 часа чакане, за да гласувам и още не се знае дали ще успея да стигна до заветната кабинка, за да бъда горда с това, че България ще се промени. Въпросът е дали наистина ще се промени? Над 2000 човека чакат и вярват в България, но никой не ни чува… Пълно безобразие… NO COMMENT.”

Ilian YordanovБраво за търпението и ентусиазма. Но за промяната – едва ли. Президентски избори нищо не могат да променят. А като се имат предвид кандидатурите, още повече. Референдумът е по въпроси, от които нищо не зависи. Самият факт, че се чака толкова много, показва…

Siyana Georgieva Майко България, обичаме те и плачем за теб, но промяна скоро няма да има.

Ilian Yordanov Промяна можеше да има, ако имаше електронно гласуване и 3 милиона българи, живеещи в Белия свят, гласуваха лесно и бързо. Но бг мафията се страхува от това.

Ива Георгиева И тук е така…😣

Друга българка 17 часа е написала: „Niamam dumi. Ot 13h sme tuk i niama shans da vlezem za glasuvane”

Iliyan Nikolov Ще стане незнайно кога… опашката е голяма! Мъка…и студ…

Diana Veleva Оооо ужaс

В. Кимчев е написал: „Чакаме вече три часа и половина да гласуваме. Миналата год. тук имаше две секции, сега за президент и референдум е само една.😥😥😥😥”

Ето какво е написал Мирослав Димитров: „Даже и в Милано има опашка пред Генералното консулство за гласуването. След 3 часа чакане се ОТКАЗАХМЕ, трябваше да чакаме още 3 ч. Лоша организация в консулството в Милано. Опашката е от няколкостотин души. Няма тоалетни… страшно е…. хората се отказват масово да гласуват тук. Сигурно нарочно се прави българите в чужбина да не могат да гласуват!”

Всъщност обяснението за бавната процедура на гласуването е заради ръчното попълване на декларации и т.н.

Текст под снимки: Сънародниците ни в Милано изтърпяха студ и опашки часове наред, за да дадат гласа си

Spread the love

2 коментара за: Българите в Милано чакаха по 6 часа в студа пред консулството да дадат гласа си за по-добро бъдеще на родината

 1. екстрадѝция

  Тълковен речник
  Предаване на чужд гражданин (поданик) по искане на собствената му държава за нарушение на законите ѝ на нея или държава, на чиято територия е извършено престъплението.

  Етимологичен речник
  фр. extradition от екс- и trado „продавам“

  111
  2016/ноември/07 at 17:06 PM

 2. Незабавна екстрадация и забрана да влизат в Италия! Да си идат в родината и да я..“оправят“!

  Дгд
  2016/ноември/07 at 13:38 PM