„Рилски-2” удари възродения ЦСКА със 73:67, Адриян Секулов неудържим

Filed under: Спорт |

 

212-15-03-Sekulov s topkata...Първа победа далеч от дома постигна вторият отбор на „Рилски спортист” в Западната „А” група. Самоковци изненадаха със 73:67 възродения състав на ЦСКА насред столицата и с актив от два успеха и едно поражение си възвърнаха позициите в класирането.

През по-голямата част от срещата гостите диктуваха събитията на паркета, а по-неопитните играчи на „червените” така и не съумяха да се възползват от малкото си шансове да поведат в резултата.

„Скиорите” извадиха доста висок коефициент на успеваемост при изпълненията си от фаул линията (78 %), а освен това откраднаха 9 топки в хода на двубоя.

Фантастична игра в зала „Румен Пейчев” показа лидерът на отбора Адриян Секулов, оформил впечатляващ дабъл-дабъл от 31 точки (вкл. 15/15 успешни опита от фаул линията!) и 13 борби. Секулов добави към актива си и 5 отнети топки и 4 завършващи подавания, с което събра очите на присъстващите в залата. Важна тройка в последната четвърт и общо 16 пункта пък постигна едно от новите попълнения в състава – Цветомир Акимов.

„Получи се добър мач, с много тичане и здрава защита. Играта бе доста агресивна, но не и груба. Иска ми се да отлича старанието на Адриян Секулов – той бе разликата между двата отбора. Изигра отличен мач и заслужава похвала”, остана доволен след срещата старшията на гостите Даниел Клечков.

 

На снимката: Секулов (с топката) бе във вихъра си срещу „червените”

Spread the love