Георги Георгиев от дупнишкото село Джерман се оплака в  ГЕРБ – Дупница: Перо ми предложи 10 лв., за да гласувам за Р. Радев

Filed under: Дупница |

 

Лидерът на ГЕРБ Ивайло Константинов сигнализира прокуратурата и полицията

Бащата на Георги Георгиев: Всичко е било майтап, синът ми и Перо са се шегували на тема „Избори”, детето ми вдигна кръвно

Джерманци: Семейството на Георгиев се страхува от отмъщение от червените

214-01-02 copy

Ивайло Константинов

Полицаи от РУ – Дупница подгониха криминално проявения Георги Иванов Митев от дупнишкото село Джерман, известен с прякора Перо, за купуване на гласове. Сигналът срещу него е подаден от Георги Георгиев – син на собственика на магазин в селото Володя Георгиев.

215-01-01 Борислав Динев

Борислав Динев

Георги Георгиев се обадил в централата на ГЕРБ-Дупница и заявил, че Перо му е предложил 10 лв., за да гласува за подкрепения от БПС кандидат за президент Румен Радев. Това станало към 10 сутринта вчера. Лидерът на ГЕРБ- Дупница Ивайло Константинов веднага е уведомил полицията и прокуратурата. От Районна прокуратура в Дупница не дадоха никаква информация по случая вчера. Шефът на РПУ-Дупница Борислав Динев заяви, че сигналът за купуване на гласове от лице на име Перо е отработен съвместно с Районната прокуратура в Дупница и предаден на държавното обвинение. „Не мога да коментирам за процеса на работа дали той е викан в полицията, разпитван или се издирва”.

198-01--asdfas-KRASIMIR GEORGIEV copy

Красимир Георгиев

В жалба на Константинов се посочва още, че Перо е предлагал пари и на други хора от село Джерман, за да гласуват за кандидат-президента Румен Радев. До редакционното приключване на броя полицията издирваше Перо, за да го разпита.

„Перо е прякорът на Георги Иванов Митев, известен в Джерман с криминални прояви. Георги Володиев Георгиев е бил много стресиран след случилото се. Разбрах, че се е повишило кръвното му налягане, разпитвали са го полицаи. Бил е заплашван”, обясни Красимир Георгиев от предизборния щаб на ГЕРБ. Репортер на „Вяра” отиде на място в Джерман, но родителите на Георги Володиев Георгиев отказаха среща с него. Бащата на Георги бе категоричен, че в случая става въпрос за шега. „Не можете да говорите със сина ми. Вече го разпитваха полицаите и достатъчно се разстрои. Детето ми е сляпо, не вижда. Преди 5 години боледува от менингит, в резултат на което си загуби зрението. Преди няколко дни се върна от Испания и снощи излезе с приятели от селото. Той сам не може да се движи, те го карат с кола. Видели се с Перо и се помайтапили за 10-те лева. Синът ми казал на Перо, че ако му даде 10 лева, ще гласува. Всичко е било на майтап. Вие не се ли майтапите на тема „Избори”, заяви бащата. Видимо афектиран и псувайки, допълни: „Бесен съм, как не ги е срам тия, дето забъркват сина ми в това. Него ли намериха да използват. Махай се веднага оттука”.

Жители на селото са категорични, семейството на момчето, подало сигнала на активисти на ГЕРБ, е уплашено от червеното цунами, заляло изборните урни, са коментарите на съселяните им. Страхуват се червените да не им отмъстят, затова го избиват на майтап.

 

Spread the love

Коментар за: Георги Георгиев от дупнишкото село Джерман се оплака в  ГЕРБ – Дупница: Перо ми предложи 10 лв., за да гласувам за Р. Радев

  1. Чао !!!

    Дупничанин
    2016/ноември/13 at 23:21 PM