Кметът на Кюстендил Петър Паунов: Гласувах парите по национални и европейски програми да влизат в домовете на хората, а не в обръчите на Сарая

Filed under: Кюстендил |

103-годишният бивш агроном Никола Стефанов не пожела да гласува заради депресия

215-03-02-Balotaj 1

Председателят на читалище „Братство” Иван Андонов и дъщеря му Джулия гласуваха малко преди обяд в секцията при стадион „Странджата“.

Близо 53% стигна избирателната активност в Кюстендил според част от обработените протоколи на 111 СИК-ове от балотажа вчера. Кметът на Кюстендил Петър Паунов упражни правото си на вот в секция номер 31 във Второ основно училище „Даскал Димитри“.

215-03-02 -Balotaj 4

Кметът Петър Паунов гласува за по-добро бъдеще на България.

Той бе придружен от съпругата си Надя и малкия си син Йоан. „Гласувах, защото обичам Кюстендил. Искам да продължат средствата по националната и европейските програми да влизат в домовете на хората, а не в обръчите на Сарая. Тук сме да подкрепим съвместните усилия на нашите съграждани да живеем в съвременна и модерна България, достоен наследник на Левски и Ботев.

Digimax A50 / KENOX Q2

Младият Асен не пропусна да упражни правото си на вот, показвайки гражданска позиция.

215-03-02-Balotaj 6

215-03-02-Balotaj 8

Представителите на СИК можеха да гласуват в секцията, където бяха ангажирани.

Всички знаем, че ако гласуваш като във Видин, ще живееш като във Видин, ако гласуваш като в Бургас, ще живееш като в Бургас“, заяви Петър Паунов. „Гласувах с „Не подкрепям“, призна 21-годишната студентка Иванка Генова. До урните не стигна още един от най-възрастните избиратели в Кюстендилско – 103-годишният Никола Стефанов. Бившият агроном и специалист по кайсията си остана вкъщи, обгрижван от сина си. „Той се интересува от политика, но сега зимно време изпада в депресия, много е мрачен. Когато се запролети, се оживява“, добавя синът му. 9000 македонци, които фигурираха в избирателните списъци и на балотажа, ще отпаднат за следващи избори, тъй като нито един от тях не упражни правото си да гласува. Те са лесно разпознаваеми заради двете си имена. Най-много македонци имаше в секциите на Второ основно училище, квартал „Въртешево“ и Седмо основно. Балотажът в Кюстендил улесни представителите на секционните избирателни комисии, които този път трябваше да се справят само с един протокол и да изброят бюлетините. За представителите си по секциите се погрижиха от партийните централи, които към обяд разнесоха сандвичи. Бюлетините бяха доставени със специализиран транспорт. Доставката на 149 000 бюлетини стана заедно с изборните книжа, които бяха оставени за съхранение в Областна администрация-Кюстендил, след това разпределени по общини. Както и при приемането на бюлетините, необходими за провеждането на първи тур на изборите за президент и вицепрезидент, транспортирането им от печатницата в София до Кюстендил беше придружавано и охранявано от служители на Охранителна полиция от МВР. На приемането присъстваха представители на Районната избирателна комисия и служители на областната администрация. Общината в Трекляно, най-малката в страната – с 383 избиратели в 19 села, осигури на всяка от деветте секции по чувал с нацепени дърва, за да могат помещенията да се отопляват за вота, каза секретарят на администрацията Василка Кирилова. Единствено в общинския център Трекляно може да се ползва калорифер – там печка не се слага, тясно е, отбеляза тя. И общинската администрация се отоплява цяла зима с твърдо гориво, за целта са осигурени 40 куб. м букови и дъбови дърва, каза кметът Радко Петрунов. В бюджета се заделя перо „дърва за огрев“ – 40 кубика за общината, плюс 40 кубика за местното училище и седмичния пансион към него. Дървата излизат най-евтиният вариант за отопление – общината плаща по 60-65 лева за кубик метровки, уточни кметът.

 

Spread the love

Коментар за: Кметът на Кюстендил Петър Паунов: Гласувах парите по национални и европейски програми да влизат в домовете на хората, а не в обръчите на Сарая

  1. Пауне, гласувал си паричките да падат в твоя джоб и този на кире калфин.

    Превърна града ни в треторазреден град със затихващи функции

    Кире
    2016/ноември/14 at 14:11 PM