Работникът Н. Стоянов лее сълзи от любов и санира блок в Дупница, колегата му Е. Славчев: И аз съм в клуба „Парен каша духа”

Filed under: Дупница,Общество |

 

219-01-01 254_n copy

От ляво надясно: Нако Стоянов, Емил Славчев, Мими Иванов и др.

Строителният работник Нако Стоянов от Димитровград татуира лицето си с огромни сълзи. „Много дни плаках с черни сълзи, като от мастило, защото си мислех, че съм загубил голямата си любов. Сега обаче не мога да ги изтрия, въпреки че срещнах нова, по-красива любов”, призна 24-годишният симпатяга.

219-01-01 190_n copy 219-01-01 058_n copy

„Плача от любов. Много плаках, тези сълзи са по едно гадже. Може да се каже, че това беше първата ми любов. Понякога краят е много мрачен, така се случи при мен. Тя се омъжи, трудно ми беше да приема, че съдбата отнема нещо, което много исках, въпреки че осъзнавах, че ми вреди. Аз се обърках, ето ме сега със сълзи, макар че вече съм щастлив. Но нека си стоят, няма да ги махам. Нека всеки знае, че плача за любов. Сега песента на Лили Иванова „Нарисувай ми, художнико, сълза” е химнът на моя живот. Временно истинските ми сълзи са изтрити, стоят само нарисуваните”.212-01-81-15032534_10207659568317789_1735435521_n

Подробности в печатното издание

15027879_618539771666542_8696928115394747799_n

„Искам да стана милионер и съм сред онези мъже, които чакат голямата си любов, а превалям 30-те. Още не съм разбрал как мога да спечеля една жена”, сподели Мими Иванов от Кюстендил. Зад гърба си той има 15 години трудов стаж като строителен работник.

„Много сме доволни от заплащането, работата ни спори, организацията е перфектна”, обяви Емил Славчев от Лом. Той е на обекта заедно с брат си. „Озовах се тук по покана на един приятел, той ми се обади и каза „идвай”. Цялото семейство сме строителни работници, така си изкарваме прехраната. Работа има, пари има, сега остава само да си намеря и добра жена. Разведох се, не зная на кого му е потръгнало в това отношение. Аз много се старах в брака, но колкото повече се стараех, толкова повече тя ме ядосваше. Какво да прави един мъж, когато жена му го ядосва. Аз го удрях на любов, щом ме нервира, смятах, че това е начинът. Оказа се, че някои жени нямат нужда от любов. Те са вечно неудовлетворени. Сега съм от клуба на мъжете „Парен каша духа”, но не се отказвам, все още търся голямата любов. Като гледам, всеки говори за любов, а е ядосан от нещо, свързано с любовния му живот. Дано и на мен да ми случи, та дори да проливам сълзи като моя колега, но да има за кого. Искам мисълта ми да е ангажирана с красиво и добро момиче. Не искам аз да я търся, искам тя да дойде при мен”.

Емил Славчев е човекът, който вдигна скелето за санирането на блок №1 в кв. „Развесена върба”, по който работи фирма „Никстрой”. От него идват да се учат работници от съседни блокове.

„Сам се научих да редя скеле, неволята учи. Това е най- здравото скеле, което може да си представите”, хвали труда си Славчев и добави: „Като има желание човек, всичко се научава”.

Бригадирът на групата Славчо Андонов от Кюстендил слезе от скелето с каска на главата и обяви: „Почивката свърши, всички на работа”.

Техническият ръководител Даниел Караджов от Гоце Делчев нахвали момчетата като големи майстори. „Погледнете каква фасада са направили на блока. Вижте поясите от минерална каменна вата. Каква яка спойка са направили на поясите от стиропор между етажите. Тук всичко се лепи със специални лепила от високо качество. Преди малко минаха на проверка от пожарната, проверяват и ни други институции, проследява се всеки един етап от санирането на сградата, държим на имената си и на качеството. Тук сме подизпълнители”, каза той.

18 блока се санират в Дупница по програмата за енергийна ефективност.

 

Spread the love