Кошмар за шофьорите! 20 безпризорни коне изскачат от нищото на пътя между самоковските села Бели Искър – Говедарци

Filed under: Самоков |

 

224-01-07-59_n
Безпризорно оставени на паша коне застрашават живота на шофьорите на пътя между самоковските села Бели Искър и Говедарци. В два поредни дни репортер на вестника засича безстопанствени коне, тичащи по пътя между тези села.

Освен това често срещан проблем са безстопанствени коне по главните улици на Самоковско, които си преминават необезпокоявани по всяко време, оплакаха се вчера възмутени граждани от Самоковска община, които предоставиха и снимков материал.

”На излизане от Мала църква без никакъв надзор 15-20 коня нарушават движението на колите и създават предпоставка за катастрофа. Вчера сутринта към 7.40 ч. изскочиха пред автобус и камион, след което се изви опашка от чакащи автомобили. За късмет водачите на МПС се разминаха без инцидент”, ужасени споделиха шофьори. Те съветват водачите по този път да бъдат бдителни, тъй като през годините са ставали свидетели на инциденти и смачкани автомобили от такива недобросъвестни граждани, които пускат животните без да се съобразят с останалите. На мястото вчера водачите коментираха възмутено ситуацията: „Кой носи отговорност, ако безстопанствено животно причини катастрофа? Пред този въпрос всяка седмица се изправят десетки българи“. Въпреки че пречат на нормалното движение, до този момент няма взети мерки и санкционирани собственици на животни“ – коментираха те. Шофьорите в района на община Самоков ежедневно попадат в рискови ситуации. Едва ли някой обаче може да предвиди, че върху колата му ще връхлети кон. „Проблемът не е нов, а съществува от години“ –коментира Христо Петров. Хората се надяват отговорните органи да вземат кардинални мерки и да накажат виновниците, за безстопанствено отношение към животните. Те настояват собствениците да бъдат санкционирани.

 

 

Spread the love