Кървав инцидент в цеха на бизнесмена Георги Пандев – Чадъра от Горно Драглище! Машина „изяде” ръката на работника Николай Църнев

Filed under: Благоевград |

 

224-03-03-pandevv1

Георги Пандев – Чадъра

44-годишеният Николай Тодоров Църнев пострада тежко в цех за пелети на бизнесмена Георги Пандев, по прякор Чадъра, в разложкото село Горно Драглище. Машина завлякла и смазала дясната ръка на Църнев.

Инцидентът станал вчера на обяд. Първоначално пострадалият Николай Църнев бил настанен в разложката болница, след като му била оказана първа помощ, бил транспортиран в МБАЛ – Благоевград.

Пациентът бил в травматичен шок, настанен е в реанимация на болницата.

Полицаи веднага отишли да разследват случая на мястото в цеха за пелети на фирма „Боби 2004” ЕООД в разложкото село Горно Драглище. Двама души от Инспекцията по труда в Благоевград също отишли на място, за да огледат цеха и машините.

„Работникът Николай  Църнев има трудов договор, в цеха започнал работа през март 2016 година. Вчера на обяд започнал да почиства дробилка от задръствания и ръката му попада в шнек, първо се завлича дрехата му, а след това и дясната му ръка”, обясни временно изпълняващата длъжността директор на Инспекцията по труда Славянка Симидчийска.

Инспекторите продължават за разследват случая и до вторник ще излязат със становище за изправността на машините в цеха.

Веднага след инцидента управителят на цеха в Горно Драглище придружил пострадалия работник Николай Църнев до болницата в Разлог, а след това до реанимацията на благоевградската болница. Медиците обясниха, че пострадалият има разкъсвания на дясната ръка, но артериите са запазени. Те се надяват пациентът да се възстанови бързо.

Полицаи продължават с разследването на случая.

Припомняме, че Георги Пандев-Чадъра е един от най-известните бизнесмени в Разложко-Банския район. Той започва бизнеса си с дървен материал в първите години след демократичните промени. Много скоро след това прави дърводелски цех в село Добърско и цех за преработка на дървесина в родното си село Горно Драглище, където си вдига и къща с размерите и вида на палат. През 2010 година Пандев става съсобственик на луксозния хотел „Пири” край Банско, след като собственикът му Димитър Пиришанчин затъва в дългове. Влизането на Пандев в „Пири“ съвпада с няколко публични продажби на дърводелските му цехове, които били обявени за продан заради непогасявани от Чадъра банкови кредити. По същата причина Г. Пандев се разделя и с шивашкия си цех в Г. Драглище. Бизнесът на Пандев тръгва надолу в началото на кризата, когато бяха въведени и железни правила при добива на дървесина, което е основният източник на препитание на братя Георги и Иван Пандеви.

Преди няколко години Г. Пандев се дипломира по специалността „Право”, юрист е и съпругата му Боряна.

Spread the love