Първият сняг свари Долна баня подготвена, улици и пътища  осъмнаха чисти и опесъчени, С. Костова, Ели Генчева, Стефан Велков: Браво на кмета Владимир Джамбазов

Filed under: Актуално от днес,Долна баня |

 

 

228-06-01-p1150165Жителите на Долна баня се радват на първи сняг и почистени улици и пътища. Общината не допусна създаването на хоос, катастрофи и пострадали граждани, от което пропищя почти целият Югозапад. „Браво на кмета Владимир Джамбазов, добре си свърши работата и първият сняг не ни изненада неприятно, а ни донесе само положителни емоции. Да ти е кеф да излезеш по улиците и да се порадваш на снега”, обадиха се в редакцията долнобанци, сред които С. Костова, Ели Генчева, Стефан Велков и др. 228-06-01-p1150166

Повече от денонощие в подножието на Рила продължи снеговалежът, като снежната покривка постоянно се увеличаваше. Въпреки това основният път от Костенец за Боровец и Самоков, който преминава през града, бе почистен и опесъчен, но остана мокър и хлъзгав, с което условие трябваше да се съобразяват шофьорите.

Jpeg

Jpeg

През деня във вторник в Долна баня и село Свети Спас не се наложи техника да почиства падналия сняг. Работници от временната заетост от сутринта се грижеха за почистване на централните части на града и най-вече тротоарите за пешеходците, както и алеите в градския парк. Почистени бяха улиците и подстъпите към Обединеното детско заведение „Юрий Гагарин“, Средното общообразователно училище „Неофит Рилски“, Професионалната гимназия „Христо Ботев“, както и тези към поликлиниката и кухнята на Домашния социален патронаж.

Към 16 часа във вторник следобед снеговалежът в района на Долна баня продължаваше, като снежната покривка достигна към 15 сантиметра.

Със спирането му през нощта срещу сряда в ранните часове на деня по-голямата част от улиците на града бяха почистени с техника, но останаха проходими при зимни условия.

 

Spread the love