Пред погледа на 50 гневни джерманци ОбС – Дупница отложи за 16 декември избора на терен за депо

Filed under: Дупница,Още новини от региона |

 

01-08-5847_n

Около 50 жители на село Джерман, водени от отец Кирил Васев, атакуваха с лозунги заседанието на Общинския съвет в Дупница. Повод за визитата им бяха спешните мерки на кметския екип да спаси проекта за депо на общината, като гласува евентуално то да се разположи в селото.

01-08-8916_n

„Вразумете се. Идва най-хубавият християнски празник. Не искаме напрежение. Искаме всички да бъдем спокойни и да посрещнем радостно празника, без да се страхуваме, че до нас ще се появи депо. Искаме децата на Джерман да растат здрави, теренът, определен за депото, е нашият прозорец, нашата житница. Животните ни пасат там. Затова не искаме депото”, каза свещеникът, докато съселяните му вдигнаха лозунги.

01-08-6079_n

Думата взе и кметът на селото Ангел Цветков, който заяви: „Как е възможно 5 години управата в Дупница да не чува гласа ни и да не се притеснява от протестите ни.”

Председателят на сдружение „Бъдеще за Джерман” Борислав Тасков заяви: „Експертната комисия, която трябваше да изготви класиране на възможните терени по оптималност, го е направила, но публично е оповестила, че избраните четири терена са равностойни. Само един от членовете на комисията препоръча мястото край Джерман, а всички петима дадоха предпочитанията си за местността Злево и в Източна промишлена зона”, каза Тасков и призова съветниците за повече морал.

01-08-584_n

Докладната записка за определянето на терена беше оттеглена за следващата сесия, която ще се състои на 16 декември. Докато ораторите излагаха възраженията си, жителите на селото издигнаха лозунги „не превръщайте Джерман в бунище”, „Джерман не се продава” и др.

01-08-4883_n

Spread the love