60-годишният Симеон Манов от Кюстендил нападна учителка от Спортното училище, удрял я по главата

Filed under: Кюстендил |

Агресивният мъж търсил саморазправа с учениците, били го замеряли с камъни

Digimax A50 / KENOX Q2

60-годишният Симеон Манов от Кюстендил нападна учителка от Спортното училище „Васил Левски“, след като бил подразнен от ученици от близкото до дома му школо. Той отправял закани към тях. Мъжът е нанесъл и удари по главата на придружаващата ги до автобуса 41-годишна педагожка. „Няма да кажем името на колежката, защото това е нейното желание. Тя беше цялата почервеняла от шамара, който получи. Консултирала се е веднага и е отишла в Спешното, но няма никакво счупване. Добре е, контактна е. В момента колежката е притеснена от това, че не е могла да се справи и да защити учениците. В автобуса е имало деца от първи до осми клас. Отделно имало и други, които били на оградата и видели всичко“, коментираха от ръководството на Спортното училище. Според досието кюстендилецът бил предупреждаван от полицията преди около 2 години, когато е влязъл в двора на учебните заведения с газов пистолет. „Това са твърдения на учениците, които са имали някакви пререкания с него, не можем да кажем оттогава дали е имал забрана да преминава през двора. Но ако, както се твърди, е имал някакви психични затруднения, мястото му не е тук. Има си такива специализирани заведения. Недопустимо е да се държиш по такъв начин с който и да е, да не говорим пък с учител“, обясниха още от Спортното училище
60-годишният нападател Симеон Манов имал лошо отношение към децата от ромски произход, твърдят очевидци. Учителката от Спортното училище, която в петък е била дежурна по изпращането на учениците до училищния автобус, го е призовала да не се занимава с децата, след което 60-годишният мъж я ударил два пъти в лицето, при което е счупил очилата й. Учителката е в болнични за 1 седмица.
Агресивният мъж продължил да търси саморазправа с децата, при което друга учителка, дежурна от основното училище, го е спряла, пръскайки го със спрей за самозащита.
Инцидентът е станал около 16,30 ч. в петък, когато ученици от двете училища изчакват училищните автобуси, за да се приберат по домовете си в селата от община Кюстендил. Една сграда ползват Спортното училище и Пето основно училище. 60- годишният нападател живее в кооперация срещу училището в кюстендилския квартал „Могилата“. Твърди се, че по-рано ученици го замеряли с камъни и сега той решил да си отмъсти. „Ако наистина учениците са нападнали мъжа, той е трябвало да подаде сигнал, а не да тръгне да ги бие или да се саморазправя с тяхната учителка“, коментираха от полицията в Кюстендил.
Учителката не е тежко пострадала, въпреки това на нея й е нанесена телесна повреда и ако реши, може да заведе гражданско дело срещу Симеон Манов. „Предвиждат се разговори с учениците в часа на класния ръководител. Там ще се обсъди темата за насилието над деца и над възрасти“, обясниха още от Спортното училище.

 

Spread the love