Арестуваха двама криминално проявени от Гоце Делчев, обирали църкви и манастири в региона

Filed under: Uncategorized,Гоце Делчев |

белезници

Полицаите от РУ-Гоце Делчев задържаха тази нощ двама криминално проявени, които през последните седмици са извършили множество кражби от църкви и манастири в района.

На топло в ареста са прибрани известният в Гоцеделчевско тандем – И. Шабанов и Д. Хвалев от Гоце Делчев. И двамата са редовни клиенти на полицията, прокуратурата и съда.

Зад гърба си имат по няколко осъдителни присъди за кражби, част от тях излежани в затвора в Бобов дол.

„Нядяваме се след поредното им задържане за установените нови кражби И. Шабанов и Д. Хвалев отново да бъдат наказани според закона“, коментират потърпевши от престъпленията им.

Нов бум на кражби от църкви, манастири и параклиси регистрираха през последните седмици криминалистите от Гоце Делчев заради постъпилите много жалби.

Двамата криминлно проявени крадци този път са се целели предимно в сребърни или посребрени предмети като свещници и кандила, обирали са и пари, оставени от вярващите по иконите и в касите.

Сред обраните храмове от двете кримки са църквата в хаджидимовското село Ловча, двата параклиса в Копривлен, църквата „Света Марина“, намираща се в местността „Рибарниците“ край Гоце Делчев, и много други.

Подробности в печатното издание.

Spread the love