Откриха 35 кг вмирисано месо в ресторант „Вива” с управител Варошкин в Боровец, ресторантьори: Готвачът е бил небрежен

Filed under: Самоков |

Николай Николов: Дилъри продават дрога открито в курорта, собственичка на хотел псува измръзнала в стаята си гостенка с: “Я си е*и м****а!“

235-01-04-%d1%85%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bc%d1%83%d1%80%d0%b0

Над 35 кг негодно за консумация месо е установено при проверка на заведение «Вива» с управител Варошкин в курорта Боровец в навечерието на студентския празник. Това съобщиха от ОДМВР – София. На територията на курортен комплекс Боровец бе проведена специализирана полицейска операция във връзка със студентския празник. Съвместни екипи от служители на икономическа полиция в ОДМВР – София, НАП, ОДБХ, РЗИ – София област и Инспекцията по труда са инспектирали общо 15 обекта – ресторанти, механи и увеселителни заведения с направени резервации от празнуващи студенти.

235-01-04-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%86-%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8

В едно от проверените заведения – «Вива», контролните органи са установили общо 35.260 кг месо, част от което с неясен произход, останалото с изтекъл срок на годност. От служителите на ОДБХ е съставен акт за установено административно нарушение. На установеното количество негодно месо е наложена възбрана и същото предстои да бъде унищожено в екарисаж. В хода на проверката в заведението е установена и бутилка скъп алкохол с изтекъл срок на валидност на акцизния бандерол.

Според ресторантьори в курорта Варошкин работил добре. Принципно бил трудолюбив, съвестен и честен човек. По време на проверката пред групата контролни органи се държал изключително коректно и спокойно. Според ресторантьорите в курорта допуснатата небрежност е по нехайство на готвача на ресторанта, който е трябвало да си следи годността на продуктите. През годините ресторантът на Варошкин не е имал актове и констатирани нарушения .

Същевременно стана ясно, че за притежание на 1 грам кокаин в празничната нощ е задържан 23-годишен старозагорец. Той бил проверен от полицейските служители в тоалетната на хотел в курортния комплекс. В резултат на предприетите допълнителни превантивни мерки студентските празненства на територията, обслужвана от ОДМВР – София, преминаха без сериозни инциденти и при гарантиран обществен ред.

Дилъри продават свободно дрога по улиците и заведенията в хотелски комплекс Боровец, персоналът на част от хотелите също се държи като дрогиран. Свърталището им е пространството около хотел „Рила“ и „Мура”, финландското селище. Това написа на на редакционния имейл Николай Николов. Той апелира полицията да подложи на тест за дрога и персонала, а също и собствениците на хотелите и заведенията. „Няма да цитирам имена, но е известно, че без причина стопаните псуват като каруцари. Станах свидетел на сцена, при която млада дама се оплака, че в хотела е адски студено и чух звучен отговор от чорбаджийката” „Я си е*и м****а!“ Страшно е! Стори ми се, че е дрогирана! Ходи с три мутри, които я охраняват! Полицията добре знае за кого става въпрос и има способите да овладее положението, ако поиска!“,  пише Николай Николов.

Като в. ВЯРА първи информира, преди една година 22-годишната англичанка Нина Хоумс е починала от свръхдоза кокаин пред BJ’s BAR в курортния комплекс Боровец. Около 21 часа Хоумс е купила кокаин от служителка на заведението Стиляна Василева от Плевен. Това станало на 5 метра от караулката на полицията. Малко след като се нашмъркалa, тя припадналa пред бара.

Осем сънародници на Хоумс, шмъркали от същата дрога, потърсили помощ в медицинския център в комплекса и се разминали на косъм от смъртта. Младежите обяснили, че пред заведението, което е на стотина метра от медицинския пункт, има припаднало момиче. Незабавно екипът на центъра се отправил към заведението и на място установил, че момичето е в клинична смърт – без пулс, в безсъзнание, без реакция при убождане. Специалистите констатирали, че дрогата е била смъркана след употреба на алкохол. Пристигналият към 21:30 ч. с линейка екип от Самоков само констатирал пълната липса на жизнени показатели и оформил протокол за смъртта на Хоумс. „Досъдебното производство се води от МВР – София и се води за тежко престъпление”, съобщи началник-участък Боровец Янко Рогачев. Той отказа да даде подробна информация заради следствените действия, но помоли чрез медиите туристите да не посещават съмнителни заведения и да не контактуват с викачи на заведения. Разследването остана само на думи.

Припомняме, че в началото на септември избухна скандал, че в заведение в Боровец са им върнали ресто с фалшиви банкноти. Икономическа полиция – Самоков заедно с НАП претърсиха заведение „Белият кон” в курорта Боровец, собственост на Георги Бушняков и съпругата му Марияна. Специализираната съвместна акция е предприета по сигнал на клиенти, които се оплакали от сервитьорка, която им пробутала пари менте. „Всеки един измамен клиент най-обстойно е разпитан и когато се разбере, че е почиващ в Боровец и утре си тръгва, му се пробутва фалшива банкнота.

В повечето случаи така любезната сервитьорка се оправдава, че тя не е виновна, работи постоянно с пари, не знае откъде са се появили фалшивите банкноти и не носи никаква отговорност, но всеки път е изнервена, уплашена и готова да припадне, като актриса от филм, искаща да спечели наградата „Оскар”.

На вратата на заведението на едно малко листче, написано с химикал, може да се открият данните на ЕТ „Йорданка Иванова – Никос”, с БУЛСТАТ 122007710, село Радуил, и работно време 10,00-22,00 часа. За жалост няма телефон на управител или човек, който да ти обърне внимание”, пишеше в сигнала до в. „Вяра”.

Тогава собственичката на „Белият кон” Марияна Бушнякова не вдигна телефона си за коментар. Свързахме се със съпруга й Георги Бушняков, който отказа да коментира случая, само отсече: „Сервитьорки, мервитьорки не ме интересуват, всеки си носи лична отговорност”.

 

 

Spread the love