Краси Анев и националите на косъм от десетката в щафетата на 4 x 7,5 км в Словения

Filed under: Спорт |

 

236-15-02-vasil-anev-i-saotbornicite-mu

Анев и съотборниците му останаха на секунди от фаворита в надпреварата Норвегия.

Поредно силно състезание в биатлона за самоковеца Красимир Анев! В дебютната мъжка щафета на 4 х 7,5 км в Поклюка, Словения, Анев направи впечатляващ старт на първи пост и помогна на съотборниците си да влязат в първата половина на таблицата, класирайки се на призовата 11-а позиция в конкуренцията на всички топотбори на Стария континент.

Краси бе безгрешен в двете си стрелби, като не се наложи да използва нито един допълнителен патрон на рубежа и с прецизно ски бягане предаде с изоставане от едва 12 секунди щафетата на Антон Синапов. Младокът от своя страна се справи с 10-те мишени с помощта на два допълнителни патрона, колкото бяха нужни и на последния пост на Владимир Илиев.

Трети от българите бе Димитър Герджиков, който повтори безгрешната стрелба на почетния гражданин на Самоков и така помогна на националите да завършат на първо място във виртуалното паралелно състезание по най-малко допуснати неточности при стрелбата.

В крайна сметка родният квартет финишира на 2,18 мин изоставане от шампиона Франция (Жан Гийом Беатрикс, Куентин Фийон Майе, Симон Дестийо, Мартен Фуркад). Среброто стана притежание на Русия (Максим Цветков, Антон Бабиков, Матвей Елисеев, Антон Шипулин), а с бронзовите медали се окичи четворката на Германия в състав: Ерик Лесер, Матиас Дофлер, Бенедикт Дол и Симон Шемп.

Тотален крах претърпя щафетата на Норвегия. Една обиколка и 13 допълнителни патрона изпратиха един от фаворитите за крайната победа на невралгичната 9-а позиция в крайното подреждане.

Spread the love