Председателят на ОбС-Дупница Ив. Константинов: За ГЕРБ теренът в Джерман няма алтернатива, с варианта „Пиперево” проектът за депото потъва, дължим по 100 лв. на глава за глоби

Filed under: Дупница,Общество |

 

 

Konstantinov 1234566 copy

Ивайло Константинов

„За групата на ГЕРБ алтернатива на терена за депото в Джерман никога не е имало”, това обяви на пресконференция председателят на ОбС-Дупница Ивайло Константинов по повод горещата тема с депото на общината, което вдигна на бойна нога жителите на село Джерман. Припомняме, че миналата седмица след председателски съвет на парламентарно представените групи в ОбС-Дупница лидерите излязоха с друго решение, като на дневен ред изскочи вариантът депото да бъде разположено в землището на село Пиперево. Решението разбуни духовете в това дупнишко село.

„Не може да се справим с подготовката на друг терен в рамките на четири месеца”, контрира вчера колегите си Константинов и се аргументира: „А ние едва сега трябва да стартираме избора на екип, който да извърши прединвестиционното проучване за терена в Пиперево, което тече минимум месец, за ОВОС ще са нужни не по-малко от 2 месеца, но на практика не става по-рано от 6 месеца. А за Джерман всичко е готово и чакаме само решението на съда. Работата по избор на нов терен означава, че ние подхождаме безотговорно към ангажимента си общината да има модерно депо.

Общинска администрация ще направи всичко възможно, за да се реализира инвестиционното намерение на нов терен. Всички рискове, които са огромни, изплуват на дневен ред. Ние рискуваме новият терен да бъде несъвместим, до това да не може да се вместим в сроковете.

Искам да стане ясно, че никой от ГЕРБ не подкрепя варианта „Пиперево”.

Сухите факти са следните – само за 2016 година липсата на депо ще ни струва 1,4 млн. лв. глоби. До края на 2014 година сумата беше 3 млн. лв., за 2015-а около 900 000 лв., т.е. вече сме на 5 млн. лв. и всеки гражданин на тази община дължи по 100 лв.

Това, че в момента не плащаме, не означава, че тези пари няма да ни бъдат потърсени.”

 

Spread the love

Коментар за: Председателят на ОбС-Дупница Ив. Константинов: За ГЕРБ теренът в Джерман няма алтернатива, с варианта „Пиперево” проектът за депото потъва, дължим по 100 лв. на глава за глоби

  1. Хубав проект за депо!Поздравявам цялото ръководство на Общината за умните решения.Но,трябва да се направи нещо по въпроса със смяна на ЧУПА в главите на Българина.Ако нямаше хора ,които да теглят напред и постоянно се вслушваме в тълпата,щехме да ходим ,още с цървули.Поздравявам и за решението сметосъбирането да се извършва от Общината,а не от частни фирми,чрез които се крадат пари.

    Ivan
    2016/декември/16 at 10:45 AM