До 10 г. затвор грозят Георги Костов, откраднал телефоните на дупнишките танцьори от „Актавис“

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Крадецът дори посегнал на самсунга на лаборантката Даниела – приятелка на майка му

Присъда от 6 до 10 години затвор очаква Георги Костов от кюстендилското село Лозно, който ударно крадеше мобилни телефони през лятото. Той дори задигна телефоните на танцьорите от „Актавис“, гостували за концерт на Арката на централния площад „Велбъжд“. Преди да излязат на сцената, една от дамите оставила чантата си на пейките при Арката и се отдалечила за няколко минути. Когато се върнала, видяла, че чантата й липсва. В хода на разследването се установило, че по същото време на площада се намирал и кюстендилецът. Той забелязал, че танцьорите оставят багажа си по пейките. Без да го видят, прибрал малкия сак с вещи и избягал в посока ромския квартал „Изток“. По пътя той го отворил и видял вътре три мобилни телефона, несесер, два портфейла с обща сума 86 лв. Крадецът взел парите и телефоните, а останалите вещи изхвърлил в река Банска. По-късно успял да продаде мобилните телефони на различни лица.

Наглостта на младия мъж стигнала до там, че посегнал дори на  самсунга на приятелка на майка му. Жената работила в лабораторията на кюстендилската болницата и с готовност излязла, за да се срещне с него, след като я потърсил. Това било обичайно, тъй като Костов и друг път идвал да я моли за различни услуги. Този път номерът му бил, че трябва спешно да се обади на свой познат. Даниела му предоставила мобилния си телефон марка «Самсунг», обаче като се отдалечил на разстояние, вместо да проведе разговор, Костов си тръгнал. След като изчакала края на деня и синът на приятелката не се върнал, нито й върнал телефона, лаборантката подала сигнал в полицията.

Серията с кражба на телефони завършила в градинката пред общината. Там той ловко бръкнал в джобовете на своя познат Николай и без да получи никаква съпротива, отнел два мобилни телефона. Единият от тях марка «Самсунг» наглият крадец хвърлил на земята, а другият «Нокиа» оставил за себе си и тръгнал. Пострадалият сигнализирал органите на реда, като дал подробни обяснения за случилото се на пристигналите на място полицаи. След извършените оперативно-издирвателни мероприятия полицията стигнала до крадеца. Общата стойност на отнетите от него вещи от различни лица възлиза на 505 лв.

Предстои да започне пореден за обвиняемия съдебен процес, който е многократно осъждан за престъпления от общ характер, коментираха от прокуратурата.

 

Spread the love