4-мата нашенци от берлинското метро изчезнали, трима от тях са братя

Filed under: Свят |

politsien

Полицаите в Берлин издирват нападателите

И четиримата от видеозаписа, в който Стойков рита млада жена в берлинско метро, са изчезнали. Двама от придружителите на Стойков са негови братя.

Станислав Стойков стана известен с бруталното нападение на 26-годишна жена, в берлинското метро на 28 октомври.

Изпращането на европейска заповед за арест на Станислав Стойков може да отнеме между няколко дни и няколко седмици.

В момента властите в Германия подготвят юридическите детайли около изготвянето й и уведомяват министерствата на външните работи и на правосъдието, пише „24 часа“. При получаването й българските власти ще се заемат със случая сами.

Залавянето на Стойков трябва да извършат българските власти. Възможно е той да бъде съден и в България за този случай, това все още предстои да се изясни.

До този момент в прокуратурата не е постъпила европейска заповед за арест, на който и да е български гражданин във връзка с инцидента в Берлин. Това каза говорителят на гл. прокурор Румяна Арнаудова.

„Не е постъпила и молба за правна помощ, например за събиране на данни, разпитване на свидетели или претърсвания във връзка с този инцидент“, обясни тя. „Българската прокуратура не е сезирана засега, към този момент и час, от германските си колеги“, увери Арнаудова.

Журналистите от германския вестник Билд са открили и последното жилище, в което е живял 27-годишният българин Светослав Стойков в Берлин преди да изчезне, съобщи fakti.bg.

В него живеят други български граждани, които твърдят, че той само е преспивал там. Според вестника обаче Стойков е виждан често от съседите с дете на ръце.

Spread the love