Търговецът Георги Богданов губи над 500 лв. от продажбата на живи елхи в Благоевград, никой не ги поглежда: Излъгаха ме, всички налитат на изкуствени

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

 

На склад имам към 80 и трябва да ги унищожа, жалва се младият мъж

242-03-01-%d0%b51

Търговецът Георги Богданов губи над 500 лв. от продажбата на естествени елхи в Благоевград. Младият мъж продава коледни дръвчета за 10 лв. на благоевградския пазар. Продажбата обаче върви твърде вяло, тъй като никой не купува.

„Подлъгаха ме, че тази година никой няма да продава живи елхи, и затова се наех. Елхичките са брани от Добринище. От сутринта съм продал само една. Хората ги поглеждат и отминават, предпочитат изкуствените елхи.

242-03-01-%d0%b52

500 лв. съм на загуба. На склад имам още към 80 елхи, които по никакъв начин не мога да продам”, жалва се Богданов.

Братята Георгиеви подали документи за продажба на дръвчета още преди седмици и чакали на дръвчетата да им бъдат прикрепени контролни пластини от пластмаса с уникален шестцифрен номер, което се прави с цел предотвратяване на незаконен добив и за по-добър контрол.

242-03-01-%d0%b53

„Друго си е естествена елха да ти замирише вкъщи”, обяснява търговецът Иван Иванов. При него често идвали и пенсионери да си купуват елхички, защото са свикнали да им замирише на борче вкъщи. През годините е имало и благоевградчани, които идват и започват да се карат с тях защо ги отсичат и продават.

За разлика от живите елхи изкуствените заляха пазара още в началото на месеца. Продават се в различни цветове и размери, като цените им варират от 5 до 75 лева.

Снимките:

1 Георги Богданов губи над 500 лв. от продажбата на естествени елхи.

2 Елхите се търгуват за 10 лв.

3 Иван Иванов обяснява, че е хубаво естествена елха да ти замирише вкъщи.

 

Spread the love