„Ислямска държава“ се похвали с голям удар срещу турската армия край Алепо

Filed under: Свят |

Смъртник с „джихадмобил” се взривил до оперативен щаб

turtsiya-leopard-al-bab

Турските войски понесли най-тежките загуби от ИД за времето на операция „Щит на Ефрат” в провинция Алепо, продължаваща от август. По най-скромни пресмятания за предното денонощие турците са загубили около 20 убити и 50 са ранени.

Медийното крило на ИД публикува снимки от атака на смъртник, който се взривил край оперативен щаб на операцията „Щит на Ефрат” край град Ал-Баб.  В резултат са унищожени 4 танка, 4 бронирани автомобила и 1 екскаватор на инженерните войски. Терористите твърдят, че от взрива са унищожени около 50 турски военни и протурски настроени членове на ССА.

След това терористите публикуваха снимки от ракетни атаки на турска бронирана техника. На тях добре се вижда как от ПТРК „Малютка” е поразен немски танк „Леопард-2 4А”, БМП АСV-AAPCC и брониран автомобил MRAP Kirpi.

Миналата седмица терористите удариха от ПТРК „Фагот” турски танк М-60 Sabra и брониран автомобил MRAP западно от Ал-Баб.

По-късно днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че държаният от „Ислямска държава“ северен сирийски град Ал Баб е напълно обсаден от Турската армия и от Свободната сирийска армия, предаде Anadolu Agency, цитирана от „Фокус“.

Ердоган заяви, че е получил информацията от началник-генералния щаб на Турската армия Хулуси Акар. Той добави, че няколко турски войници са загинали и ранени.

„Надявам се Ал Баб да падне скоро и местните хора да имат възможност да се върнат по земите си“, посочи той.

Операция „Щитът на Ефрат“ започна в края на август т.г., за да увеличи сигурността, да подкрепи коалиционните сили и да елиминира терористичната заплаха по турската граница чрез подкрепа на Свободната сирийска армия.

Spread the love