Машина смаза до смърт 51-год. Стефан Митев при трудова злополука в рудник „Бобов дол“

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 

Digimax A50 / KENOX Q2

Валентин Златински

51-годишният миньор Стефан Митев е загиналият по време на работа в рудник „Бобов дол“ на „Въгледобив Бобов дол“ вчера сутринта. Мъжът е бил притиснат от машина, разтоварваща въглищата.

Инцидентът е станал в края на трета смяна, преди 6 часа. Работникът е транспортиран с тежки наранявания в дупнишката болница, но въпреки усилията на лекарите по-късно починал. Загубилият живота си под земята е от дупнишкото село Джерман, но живеел в Бобов дол.

Инспекцията по труда в Кюстендил разследва трудовата злополука. „Засега знаем, че работникът е притиснат между вагоните при разтоварване. Определено е имал опит на това работно място, специалист е. Ние разследваме трудова злополука, на място са двама инспектори, които все още не са приключили проверката”, каза шефът на инспекцията Валентин Златински.

Междувременно от „Въгледобив Бобов дол“, изказаха съболезнования към семейството и близките на загиналия миньор. „Преди всичко бихме искали да изкажем искрените си съболезнования към семейството и близките на загиналия миньор. Миньорската професия е тежка и трудна. Тези хора с труда си са първото звено в енергийната ни система и с труда си до голяма степен правят възможна мисията за независима българската енергетика.

Смъртта на работника е настъпила след нещастен инцидент по време на маневриране на машина за разтоварване на въглища.

Въпреки че в мини „Бобов дол” спазваме всички условия за безопасност на труда – работно облекло, комплекти за незабавна помощ, ежедневни инструктажи и инвестиции в механизация, за жалост се случват и инциденти като днешния. Още веднъж оказваме съболезнования на семейството и близките.

Ние като ръководство на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД ще съдействаме, с каквото можем на семейството, въпреки че осъзнаваме, че никоя помощ няма да компенсира загубата на любим човек. Случилото се е огромна трагедия и за нас като негови колеги. Професията миньор е изключително достойна, една от най-важните за българската икономика, в същото време рискова, въпреки многобройните мерки, които ежедневно се вземат за предотвратяване на подобни инциденти”, казаха от ръководството на предприятието.

Spread the love