Зам.-кметът Владислав Караилиев получи награда «Политика и управление», призна: Заслужава я д-р Вяра Церовска, велоалеята е готова на 90%

Filed under: Актуално от днес,Перник |

 

246-08-01

Зам.-кметът на Перник Владислав Караилиев грабна награда в категорията „Политика и управление” на годишните награди, раздавани от пернишка медия. Плакетът му бе връчен от областния управител д-р Александър Александров.

„Когато човек получи такава награда, не може да не е удовлетворен, защото тя е признание за свършената работа. Аз лично я приемам като отличие за целия екип, с който работехме здраво през изминалите дванадесет месеца. Моето лично мнение е дори, че повече от мен я заслужава кметът д-р Вяра Церовска. Изпращаме една трудна за нас като ръководство на общината. Въпреки наследеното от нас тежко финансово положение ние въпреки това успяхме да свършим немалко работа. Гордеем се с изграждането на канализацията в град Батановци за 2,5 милиона лева, водоснабдяването на едно от големите села в общината – Ярджиловци, за 2,8 милиона лева, завършената на 90 процента велоалея, за която от години мечтаят перничани, новият паркинг зад Съдебната палата, четири нови спортни площадки, на които младите могат да спортуват, пет детски площадки в различни райони на града, които радват най-малките жители на областния град, а и много други обекти, които сме изпълнявали. Не мога да не спомена и 41 жилищни блока, които ще бъдат санирани по националната програма за енергийна ефективност, пет от които дори вече са готови. Да изразя надежда, че пернишките народни представители ще успеят да подкрепят общината и по отношение на оздравителния план – важно за всички перничани!”, не скри вълнението си зам.-кметът Караилиев.

В категорията „Икономика” отличието отиде при Нацко Миленков. Плакета му връчи председателят на КРИБ Георги Милев.

В категорията „Култура” наградата бе присъдена на Ели Темелкова. Плакета й връчи народният представител Ирена Соколова, която е и член на Комисията по култура в българския парламент.

Пернишкият народен представител Валери Жаблянов връчи наградата в категория „Спорт” на една от от най-емблематичните не само за Перник, но и за България лекоатлетки – Милка Михайлова.

Веска Славова получи приза в категория „Бизнес”. В категорията „Право” отличието отиде при юриста Румен Манов.

 

Spread the love