Таекуондистът на „Гладиатор“ Теодор Георгиев стана спортист №1 на Дупница, ОбС шефът Ивайло Константинов раздаде плакети на златните ветерани от футболния „Марек”

Filed under: Дупница,Спорт |

19-год. волейболист Кирил Котев, който прекрати кариерата си, се просълзи пред 500 души на церемонията

Призове взеха и младежите от волейболния „Марек Юнион-Ивкони”

Христо Михалчев е треньор на годината, грип повали официалния гост Димитър Пенев

246-01-01-%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80-%d0%b8-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bc%d0%b8%d1%85%d0%b0%d0%bb%d1%87%d0%b5%d0%b2-copy

Теодор Георгиев и Христо Михалчев

246-01-01-%d1%87%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb-%d0%b6%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d0%b8%d0%ba%d0%be

Чимев подари на проф. Васил Жечев икона на св. Иван Рилски

 

Таекуондистът на „Гладиатор“ Теодор Георгиев отново стана спортист №1 на Дупница. Наградата му бе връчена на пищна церемония в спортната зала на града пред около 500 зрители вчера. „Очаквах да съм в десетката, но не знаех дали ще съм на първо място.

246-01-01-%d0%be%d0%b1%d1%81-%d1%88%d0%b5%d1%84%d1%8a%d1%82-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0

ОбС шефът Ивайло Константинов награди легендарните бивши футболисти на „Марек“

246-01-01-p1400690-copy

Проф. Жечев, Стойчо Милев, Й. Гергов, Славчо Павлов, Емил Гущеров

246-01-01-p1400691-copy

Е. Гущеров (вляво) и Крум Милев (вдясно)

246-01-01-%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%ba%d0%be-%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%bd%d0%be%d0%b2p1400711

Наградата ми костваше една година с много труд, много емоции. Имаше и разочарования, и успехи, но годината приключи нормално, каквото успяхме, взехме на състезанията. Пожелавам си следващата година да е още по-успешна. Предстои ни световно първенство и се надявам да завоюваме световен медал, защото в нашия спорт все още нямаме световен медал за България”, сподели за „Вяра” след награждаването първият сред дупнишките спортисти.

246-01-01-nagragdavanep1400695-copy

Моменти от церемонията

246-01-01-momentip1400689-copy

Кметът Чимев и ОбС шефът Ивайло Константинов

246-01-01-nagragdavanep1400704-copy

„Ще стартирам 19-ата година, откакто тренирам. Бях едва на 5-6 годинки, още не бях тръгнал на училище, когато започнах да тренирам при моя треньор Христо Михалчев и така до ден днешен двамата вървим по пътя към успеха заедно. Надявам се още много време да продължавам”, обясни още таекуондистът.

246-01-01-nagragdavanep1400704-copy

Моменти от награждаването

246-01-01-l-ianakievp1400716

Любомир Янакиев

246-01-01-c-vidinskip1400733-copy

Цецо Видински

246-01-01-momentip1400682-copy

 

На въпроса какво обича да прави извън спорта, Георгиев отговори: „Таекуондото е моят живот. Много обичам да се занимавам с малки деца, да преподавам и да обучавам, защото чувството да изграждаш шампион от малко дете по пътя към успеха е много приятно. Надявам се това да бъде моето бъдеще”. Теодор Георгиев спечели приза очаквано, след като изпрати още една успешна година. Той завоюва медали на турнирите с най-висок ранг в света, провели се в Австрия, Холандия и Хърватия. Стана бронзов медалист на Европейското първенство за студенти и балкански шампион при мъжете. Георгиев бе избран и за най-добрия състезател по таекуондо за годината в България.

Тежък грип пък спря от церемонията най-успешния треньор на България за 20-и век Димитър Пенев. Легендарният и още по-култов футболен наставник трябваше да бъде сред официалните гости, но заради здравословния си проблем не успя да дойде и поднесе своите поздрави към всички спортисти и треньори чрез ректора на Колежа по туризъм проф. д-р Васил Жечев. В ролята на водещ тази година пък влезе гласът на радио „Астра+“ Константин Соколов.

На второ място се нареди вицешампионката на България в държавното лично първенство, бронзова медалистка на двойки и бронзова медалистка в държавното отборно първенство от клуб по бадминтон „Победа“ Магда Димитрова, а трети е сребърният медалист от Световното първенство за студенти в Беларус, републикански шампион за младежи и носител на Купа България, както и призьор от няколко турнира – Иван Илиев, състезател по силов трибой на „Марек 13“.

Останалите в Топ 10 по азбучен ред са: Борислав Апостолов – волейбол; Бойчо Влахов – футбол; Веселин Георгиев – тенис на маса; Еньо Кръстовчев – футбол; Иван Иванов – тенис на маса; Николай Костадинов – ловна стрелба, и Станислав Величков – волейбол. Наградите им връчи кметът на общината инж. Методи Чимев.

Победител в класацията при младежите и девойките пък стана кикбоксьорът Доброслав Радев. 17-годишният състезател, който е републикански шампион и вече 3 години няма загуба в България, стана световен вицешампион в Ирландия. Още след първата среща Радев получи контузия на крака и участието му въобще в следващия мач бе под въпрос, но той не само че спечели следващите си 4 срещи, но и стигна до финала. Негов подгласник стана таекуондистът Александър Джорджев. Състезателят на „Гладиатор“ е републикански шампион на България, медалист от силните турнири в Словения, Австрия, Сърбия и Хърватия, втори на Европейското клубно първенство и европейски шампион за кадети, като на финала спечели титлата на Стария континент със счупена ръка. Трети остана друг състезател на „гладиаторите“ – Митко Джорджев. Той е победител от силните турнири в Холандия и Австрия, 3-ти на турнир в Сърбия, републикански шампион на България, балкански шампион и бронзов медалист от Европейското първенство в Русия.

В Топ 10 попаднаха още Анжела Василева – клуб по бадминтон „Победа“; Алберто Славчов – „Марек Юнион-Ивкони“; Вертер Стоилов – „Марек 76“; Йоана Ачова – „Марек 13“; Кристиян Любенов – ФК „Марек“; Луиза Захариева – „Гладиатор“; Радослав Котев – „Марек Дигеста“; Теодор Ваклинов – „Марек 13“. Заради многото успехи при подрастващите комисията допусна и повече от 2-ма състезатели от един спортен клуб. Наградите им връчи председателят на спортната комисия към Общински съвет-Дупница Славчо Павлов.

Треньор на годината в индивидуалните спортове стана закономерно Христо Михалчев от Таекуондо клуб „Гладиатор“, а футболният тандем Цветан Видински и Анжело Кючуков бяха избрани за победители в колективните спортове.

„Това е поредното признание от общината за положения труд, но ни коства много труд, много лишения. Постоянно на път, без никакво лично време. Само ще ви кажа, че 3 или 4 г., ако не се лъжа, на Великден съм на Белмекен. Това значи, че няма Коледа, няма рождени дни, имени, постоянно отдаден на това нещо и коства много”, каза Михалчев. Отговорът му на въпроса кога ви беше най-трудно, бе: „Имало е много тежки моменти. Мога да кажа, че на световното първенство в Канада отидохме за сигурен  медал, но не се получи. Имало е и много щастливи моменти – европейската титла на Сашо Джорджев, медалът на неговия по-голям брат на европейското първенство, и така. Не може винаги да побеждаваш, един човек, ако е добър, в един момент, ако има шанс, успява, печели, в един момент, ако шансът не е на неговата страна, губи, но пък ако не е добър, няма как да спечели”.

Плакетите за отбори на годината взеха младежките формации на футболния „Марек“ и волейболния „Марек Юнион-Ивкони“. Юношите старша възраст на ФК „Марек“, които в момента заемат второто място в своята група, през лятото спечелиха промоцията за елитната група до 17 години. Волейболните таланти пък станаха шампиони на България този сезон.

Дадени бяха и две индивидуални награди. Неостаряващият състезател по тенис на маса Любомир Янакиев, който тази година спечели всички видове състезания за ветерани, бе отличен от кмета. Цялата зала пък стана на крака, за да приветства талантливия волейболист Кирил Котев. Един от най-големите български таланти в този спорт бе принуден само дни след като стана отново шампион и бе избран за най-полезен в България при младежите, да прекрати своята кариера заради сериозен здравословен проблем. 19-годишният волейболист едва сдържа сълзите си на микрофона, докато емоциите надделяха у част у публиката и сълзи се виждаха в очите на мнозина.

Със скандирания „Марек”, „Марек“ и изправени на крака, присъстващите в залата приветстваха ветераните от златното поколение на футболния клуб. Част от тях бяха на церемонията и получиха своите плакети за почетен гражданин на Дупница от председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов. „Внесох докладната за удостояване с приза „Почетен гражданин на Дупница” с доза съмнение, защото всички вие заслужавате да сте почетни граждани най-малкото защото в момента, в който в някой град или село в България кажем думата Дупница, всички казват „Марек”. Това послание в България и света го дадохте вие, за което съм ви много благодарен. Много се надявам от тук присъстващите да има много почетни граждани. Дерзайте, младежи, затова защото с труда си прославяте Дупница, а това е залог за бъдещето на града и за вашето бъдеще”, обърна се към бившите играчи на „Марек” и днешните спортисти Ивайло Константинов.

„За първа година неслучайно правим церемонията по награждаване на спортист на годината. Едно от малкото неща, което нашият град има и което е непреходно, са успехите в спорта. Честно казано, следейки, гледайки тези момчета и момичета, слушайки за успехите, които постигат, за мен е гордост. Дано всеки от вас изпитва подобни чувства. Пожелавам ви най-искрено да правите това, което можете, на вашите треньори да бъдат все така усърдни, знаещи и можещи, на нас не ни остава нищо друго, освен да ви се радваме и аплодираме. Бъдете живи и здрави и нека през новата 2017 г. успехите да бъдат толкова много, че комисията догодина да се чуди как да ви подбере”, заяви кметът Чимев.

Традиционно не бяха подминати и най-малките таланти на клубовете, които получиха грамоти от проф. д-р Васил Жечев. На церемонията, организирана традиционно от общината, присъстваха общински съветници, спортни деятели, настоящи и бивши спортисти, фенове. За дошлите на награждаването пяха младите таланти от ВС Арт Попс ръководител Таня Камбурова – Митко Стоянов, Мартин Михалков и Ивайла Кръстева.

 

 

 

Spread the love