Новият старши треньор на „Вихрен” Емил Тренков: Битката ще бъде жестока, но в никакъв случай няма да изпаднем!

Filed under: Сандански,Спорт |

 

Призовавам феновете да увеличат бройката си чувствително и да ни подкрепят в най-трудния момент, когато нещата на терена не вървят, заяви наставникът на санданчани

37-15-01-emil-trenkov
Новият старши треньор на мъжкия отбор на „Вихрен” Емил Тренков е роден на 27.06.1981 година. Първи негов треньор в ДЮШ на „Вихрен” е Божко Пантазиев, а по-късно Костадин Тодоров го оформя като футболист. На 17-годишна възраст е привлечен в мъжкия отбор на клуба, чийто треньор е Георги Цветков-Цупето. През 2004 година заиграва в столичния „Локомотив” (София) при известния футболен треньор Стефан Грозданов. Играе в отбора на „Локомотив” (Мездра) в „А” група при треньора Виторио Павлов. Последното му излизане извън Сандански е в „Лудогорец” (Разград) в „Б” група с треньор Ивайло Петев. Завръща се отново във „Вихрен”. Става играещ помощник-треньор, а вече е утвърден и за старши треньор на мъжкия тим.

Дни преди старта на пролетния дял от първенството на ЮЗ трета лига той се съгласи да отговори на зададените му въпроси.

– Доволен ли сте от зимната подготовка на отбора?

– Доволен съм много от старанието на наличните момчета. Все пак те са аматьори и всеки според възможностите си даваше всичко от себе си за нормалното протичане на тренировъчния процес и участието в контролните срещи.

– Седем контролни срещи изигра отборът Ви. Регистрирахте две победи, три равенства и две загуби. Това ли бяха истинските му възможности?

– Имаше още какво да се желае. Според мен основната цел за сплотяване на колектива и подобряване на играта по линии и звена е постигната. Вече съм наясно кой какви качества притежава и на кой пост ще изглежда най-добре.

– „Вихрен” заема предпоследното 17-о място в таблицата. Как ще излезете от опасната зона и кои ще бъдат решителните срещи на терена?

– Всеки един мач за нас е решителен. Друга алтернатива пред нас, освен да търсим максимума във всяка една среща, няма. Това е пътят за излизане от незавидното място, в което се намираме незаслужено. Все пак три дни преди старта през есента на първенството ни напуснаха шестима основни футболисти при напълно сглобен вече състав.

– Кои футболисти напуснаха отбора и кои нови привлякохте?

– Напуснаха ни резервният вратар Тони Димитров и полевите играчи Валентин Удев и Петър Кепов. Новите имена при нас са Илиян Митрев от „Литекс” и Венцислав Стоянов от „Септември” (Симитли). Ще разчитаме на Георги Латровалиев, Милен Стоев, Благой Якимов, Петър Дънгов и Илиян Филчев – всички от ДЮШ на клуба.

-Стартирате с гостуване на „Ботев” (Ихтиман). Каква е нагласата за този двубой?

– Привърженик съм на атакуващия футбол. Така ще бъде и в Ихтиман. Жалко е, че няма да можем да разчитаме на контузения Илия Каталски и наказания Вальо Георгиев.

– Кой ще е новият член на втора лига и кои ще изпаднат от ЮВГ?

– Ако „Сливнишки герой” се откаже от борбата поради финансови причини, както изтече информация по медиите, битката за първото място ще бъде между „Струмска слава” (Радомир), „Миньор” (Перник) и „Септември” (Симитли). В никакъв случай „Вихрен” няма да бъде изпадащ отбор, а за оцеляването в групата битката ще бъде жестока.

– Какво да очакват феновете напролет от Вас и отбора?

– Ще направя всичко възможно да заиграят наличните футболисти качествен и резултатен футбол, който да носи повече радост и приятни емоции по трибуните. Призовавам феновете да увеличат бройката си чувствително и да ни подкрепят в най-трудния момент, когато нещата на терена не вървят.

Spread the love