Продавачката на мартеници Антоанета Котева от Кюстендил бае при заекване, призна: На 3-тия ден детето проговаря

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Доброволките Борка Стойчева и Даница Андонова събират дарения за бедни деца в Сапарева баня, 19-годишният Илиян Янчев е безработен, но припечелва някой лев покрай мартениците

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Антоанета Йорданова Котева

65-годишната Антоанета Йорданова Котева, която има дарбата да бае, продава мартенички като бижута, а на 1 март ги подарява в Кюстендил. Тя сподели, че спазва тази традиция, защото се е уверила в принципа – прави добро, за да ти се върне. Антоанета е и баячка. Тя бае при заекване, но едва когато и последната баячка казва: „Аз съм дотук, от тук нататък си ти!“ „Детето проговаря след 3 дни.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тази дама с замества приятелката си

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Доброволките на Червения кръст Борка Стойчева (67 г.) и Даница Андонова (65 г.)

При мен водят не само деца, но и болни животни”, казва Антоанета. В сезона на мартениците Кюстендил е окупиран от търговци. Тук са и доброволките на Червения кръст от Кюстендил – 67-годишната Борка Стойчева и 65-годишата Даница Андонова, които събират дарения в касичка за топъл обяд на деца от Сапарева баня в неравностойно положение.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Стания Василева Иванова

80-годишната бивша домакинка на склад в Кондензаторния завод Стания Василева Иванова сподели, че е отгледала внучка, която заминала за Испания, а майка й – за Франция, и подгонена от немотията и самотата, се спасява с изработка на мартеници.

19-годишният Илиян Сашев Янчев е завършил с много добър успех Текстилният техникум в града, но е безработен и продава сглобени мартеници, като ги купува от „Илиянци”.

38-годишният Мартин Георгиев е баща на две момчета (на 12 г. и на 2 г. и половина). Занимава се и със земеделие, работи и в зоомагазин. Той сам си изработва мартениците, а малкият му син помага. Друга търговка е 70-годишната Елена Георгиева, бивша пощенска служителка. Обича да твори и създава невероятно красиви мартеници, като повече от 30 г. се занимава с изработката им. Тя сподели, че има банкови заеми и данъци трябва да плаща, затова си помага в припечелването на някой лев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

65-годишната Николина Василева сама си изработва мартениците, казва, че никой не й помага. „Да са ни живи и здрави пенсионерите, защото младите напуснаха страната!“, казва тя.

67-год. Василка Станкова пък винаги пожелава на клиентите си да им върви като по вода, да здрави, бели и червени, да се обичат и да бъдат неразделни като Пижо и Пенда.

 

 

Spread the love