Англичанинът Рос Дженкинс остава в „Пирин” (Благоевград)

Filed under: Благоевград,Регион,Спорт,Футбол |

С 80 мача за Уотфорд и на 26 години, мисля, че ще ни свърши добра работа, коментира Милен Радуканов

radukanov

Англичанинът Рос Дженкинс остава в редиците на „Пирин” (Благоевград) поне до лятото. Това заяви старши треньорът на тима Милен Радуканов. Играчът остави добри впечатления по време на контролата с „Банско” и при успешни преговори днес ще подпише договор с „орлетата“.

„С 80 мача за Уотфорд и на 26 години, мисля, че Рос ще ни свърши добра работа. Ще подпишем до лятото, с опция за продължаване на контракта“, съобщи Радуканов.

„Орлетата“ заминават утре за Ловеч, където ще направят една тренировка в деня преди мача. Двубоят „Монтана” – „Пирин” е в неделя от 15:00 часа на градския стадион в Ловеч.

„Никога не съм определял противник като аутсайдер“. С тези думи Радуканов започна пресконференцията преди гостуването на последния в класирането. Наставникът подчерта, че няма отбори в Първа лига, които биха могли да бъдат определяни като аутсайдери.

„Това, че „Монтана” е на последното място, не означава нищо. Малкият точков актив на монтанци не ги праща директно във Втора лига. Напротив, при тази според мен не много удачна формула на провеждане на първенството, те с два баража могат да останат в групата, дори да имат с 20 точки по-малко от други отбори“, допълни Радуканов.

Проблемите пред треньорския щаб са късата скамейка и травмите на няколко футболисти. На облекчен режим тренират Станислав Костов и Кристиян Кощрна, но има още две тренировки до мача и след това ще бъде решено дали ще вземат участие в мача. Поради лични проблеми Антон Костадинов проведе самостоятелна тренировка преди останалите.

Spread the love