Уникално: Футболист се оказа по-млад с 2 години!

Filed under: Спорт,Футбол |

aias-aosman

Свикнали сме с много истории, предимно за африкански футболисти, които подправят документите си и се изкарват за много по-млади отколкото са всъщност. В Германия обаче нашумя невероятна история, при която футболист се оказа по-млад отколкото е мислел! Става дума за играча на „Динамо” (Дрезден) Аяс Аосман, който внезапно разбра, че е с 2 години по-млад! И това е напълно официално! Офанзивният футболист все още е воден в регистрите за 24-годишен. Всъщност обаче в момента той е на 22.

Но как е възможно това?

На 5-годишна възраст заедно с родителите си Аосман емигрира от Сирия в Германия. Както често се случва в такива случаи, малкият Аяс няма документи. Така в Германия му е определена рождена дата 1.1.1993 година. Всъщност обаче Аосман е роден на 21.10.1994!

„За първи път такова нещо чух преди 2 години“, разказа футболистът. „Тогава нещата при мен не вървяха толкова добре и брат ми се опитваше да ме утеши. Той ми каза: Твоята кариера едва започва, още си много млад. Всъщност дори много по-млад.“

Така Аосман, заедно със своите родители и своя агент започва търсене на своите документи. Важният акт за раждане е намерен в родния град на Аосман Камишли.

„Разбира се, че се зарадвах много. Хубаво е изведнъж да бъдеш по-млад“, споделя футболистът от Втора Бундеслига.

А кога ще празнува рождения си ден? „Разбира се, през октомври. Защото януари вече със сигурност не е ясно.“ Това ще повлияе положително и на неговата кариера, тъй като колкото по-млад е един футболист, толкова по-търсен е той.

А Аосман вече доказва и качествата си на терена. Срещу Хановер (1:2) той за първи път бе титуляр през сезона като направи силно първо полувреме.

Spread the love