След разпореждане на Административния съд в Кюстендил: Нов състав на съда в Дупница гледа глобата от 1000 лева на „Даци-Р” за мръсотията в ресторант „Панорама” в Бобов дол

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

 

39-03-02-%d1%80%d1%83%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%b8-%d0%b9%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b5%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b8

Румяна и Йорданка Рангелови

Нов състав на Дупнишкия районен съд ще трябва да преразгледа санкцията от 1000 лева, наложена на ЕТ „Йорданка Рангелова – Даци -Р“ – Бобов дол. Семейството на общинската съветничка се занимава с автобусни превози и има заведение. До глобата се стигна, след като инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните влязоха в ресторант „Панорама“ на ул. „Юрий Гагарин“ в миньорската община. Те трябвало да установят дали дружеството е изпълнило предписанията от отдел „Контрол на храните“ при ОДБХ.

Digimax A50 / KENOX Q2

Стоян Саев – директор на ОДБХ

Digimax A50 / KENOX Q2

Даниела Петрова – съдия от Административен съд

Здравните инспектори установили, че сифоните не са били почистени от мръсотия, мазнините не са били отстранени и не е била почистена вътрешната повърхност на аспираторния чадър и повърхността над топлинните съоръжения. Не е била осигурена идентификация на готовата кулинарна продукция в хладилните помещения и др.

39-03-02-boiko-oparlakov

Бойко Опърлаков – временно изпълняващ длъжността директор

„Даци Р” обжалваха наказателното постановление от 1000 лв. първо пред Районния съд в Дупница, а след това и пред Административния съд. Съдия Даниела Петрова върна топката на първа инстанция, тъй като наказателното постановление не било подписано от директора на ОДБХ Стоян Саев, а подпис със запетая пред директор поставил временният Бойко Опърлаков. Според съдия Петрова дупнишките съдии е трябвало да назначат служебна проверка, за да се установи дали Опърлаков е имал права да подписва актовете за наказателна отговорност, докато титулярят Саев е в болнични. Така Административният съд излезе с окончателно решение, че казусът трябва да тръгне отначало.

Ще припомним, че при проверка от ОДБХ установиха, че в двора на транспортната фирма има и сърни. От РИОСВ пък уточниха, че не са получавали искане от бобовдолската фирма за разкриване на частен зоокът.

 

 

 

Spread the love