Бившият общинар Димитър Неделчев и ексшефът на РУП – Бобов дол Румен Сираков искат да са съдебни заседатели в КОС

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 

 

untitled

От ляво надясно: съветниците Владислав Паунов, Иван Андонов, Кирил Станчев, Реонита Йорданова, Стоян Стоилов и Димитър Велинов

24-ма кюстендилци поискаха да са съдебни заседатели в Окръжния съд. Сред кандидатите бяха бившият шеф на отдел „Култура и духовно развитие“ в Кюстендил Димитър Неделчев, учителката от Професионалната гимназия по туризъм „Н. Й. Вапцаров“ Гергана Колева, преподавателят по физическо възпитание във Второ основно училище „Даскал Димитри“ Иван Костов. На прослушването се яви и бившият шеф на РУП – Бобов дол Румен Сираков.

Те дори се явиха и на публично изслушване пред временна комисия от местни избраници. Комисията оглави Иван Андонов от дясната Коалиция „Кюстендил“. „Голяма част от тях и досега са били съдебни заседатели. Изпълнена е квотата за участие на учителите. Личното ми впечатление е, че кандидатстват хора с нужния опит, знания и капацитет. Има и хора с юридическо образование. Мисля, че ще предложим на Окръжния съд едни качествени съдебни заседатели. Процедурата по номиниране и избор на съдебните заседатели е нова и се провежда за първи път, това е добър пример и практика, която дава възможност за определянето на хора, които са с нужния капацитет и които наистина могат да помогнат в работата на съда“, заяви Иван Андонов.

01-10-komisia

Комисия

„Сравнително бързо преминаваше събеседването, по-активен при задаването на въпросите бе обяснимо адвокат Кирил Станчев. Малко бях притеснен, всичко се предаваше на живо – онлайн“, коментира участник.

Временната комисия предстои да обсъди представянето на кандидатите и да излязат с предложение до минипарламента.

 

Spread the love