Баща на девет деца се бори с безпаричие и социалните, полицаи го проснали на пода и отмъкнали три от най- малките, къщата в писъци: Не убивайте тате!

1489249563-sistemen-bufer-12Румен води епични битки с бедността и със социалните, а полицаи го проснали на пода, за да му отнемат най- малките. „Не убивайте тате!“- плачели всички в един глас…

Държавата дава на бащата 580 лв за деветте деца, а за отнетите му три дава на три приемни семейства по 650 лв.“ Това нормално ли е? Ако така социална политика води държавата, скоро ще изчезнем от картата.“ – категоричен е бащата.

Той се бори да запази семейството си заедно, децата също, те страдат и плачат за отнетите две сестрички и едно братче.

Румен по цял ден търси работа, децата ходят на детска и училище, работят и всякаква селска работа- бъркат бетон, копаят, пластят. Майката ги е напуснала, а той води епични битки с бедността и със социалните.

Румен e от село Зверино и обича децата си, но това се оказва недостатъчно, за да останат при него. И така държавата вместо да помага, му ги взима. Той разполага с кратки срокове, за да подобри условията на живот в полусъборената къща. В противен случай – децата му ще бъдат пръснати в приемни семейства.

Всъщност три от тях вече са далеч от дома. 1489249563-sistemen-bufer-11

„Дойдоха в петък, 13-и, в 19 часа. Навън беше много студено. От Закрила на детето дойдоха с полиция. Децата започнаха да плачат. Единият полицай ме дръпна и ме събори на земята, започнахме да се борим, все едно арестуват някой виден престъпник. Аз не съм престъпник! Накрая извлякоха децата като кучета, едното беше само по гащички”, разказа Румен пред Нова телевизия. „Когато излизаше от стаята, 3-годишният ми син викаше на полицаите: не убивайте татко”, добави многодетният татко.

1489249565-sistemen-bufer-14„Единият от синовете ми имаше рожден ден, правеше 17 години. Удариха едното момченце през ръцете, когато посегна да си вземе бонбон от масата. Не мога да проумея защо нещата се случиха по този начин”, добави Румен. От една година Румен е разведен. Жена му изоставила децата по най-лошия начин. „Тя се скри. Остави най-малките на майка ми. Казала й, че отива да попълни някаква декларация при социалните в Мездра, но така и не се върна. По-късно пред тях съобщила, че се отказва от всичките си деца. До колкото зная, сега е в Мездра с някакъв ром, не е изключено да е по някоя от магистралите. Ако е така, това е много лошо, защото е срам за децата”, каза още Румен. Той не упреква съпругата си за избора, който е направила, но едно от момчетата й е сърдито. Две от децата са пълнолетни. Останалите седем гледа с помощ от държавата в размер на малко повече от 500 лева месечно. Версията на социалната служба за случилото се във фаталния петък обаче е съвсем друга. Оттам са категорични, че не са прилагали показност. По думите им Румен имал суицидни мисли. „Казваше, че ако някой му вземе децата, ще посегне на живота си. Затова поискахме съдействие от полицията”, обясняват от службата в Мездра. До извеждането на най-малките дечица от дома на Румен се стигнало, защото семейството нямало средства, а хлапетата ходели гладни и боси. Децата на Румен обаче твърдят, че никога не са били гладни. А децата също потвърдиха, обичат го всеотдайно, били ги за майка им. Когато подобри хигиенно-битовите условия, когато подсигури храна за децата, те ще му бъдат върнати”, уверяват социалните.

Видео може да видите ту:

https://www.vbox7.com/play:ce3c797740

 

https://www.vbox7.com/play:cca515c06c

Источник „Ничия земя“

 

Spread the love